Гвардіола повідомив новину, що стосується майбутнього Довбика і Циганкова: заява голови ради директорів Жирони

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3833
2 голоси
Гвардіола повідомив новину, що стосується майбутнього Довбика і Циганкова: заява голови ради директорів Жирони
Артем Довбик та Віктор Циганков. Фото: Getty Images
Голова ради директорів Жирони Пере Гвардіола висловився про те, на якому стадіоні Віктор Циганков та Артем Довбик гратимуть матчі Ліги чемпіонів у наступному сезоні.

Функціонер Жирони Пере Гвардіола висловився стосовно того, на якому стадіоні буде грати команда Артема Довбика та Віктора Циганкова у Лізі чемпіонів у наступній кампанії в разі виходу туди.

Річ у тім, що рідна арена клубу «Монтіліві» наразі не відповідає нормам УЄФА.

«УЄФА не дозволяє нам використовувати додаткові трибуни, і це означатиме, що ми матимемо місткість 9000. Ми намагаємося домовитися, чи зможемо ми використовувати стоячі трибуни, але все вказує, що ні».

Ситуація, за його словами, повинна вирішитися найближчими днями.

«Наш намір полягає в тому, щоб зробити це тут, щоб мрія Жирони, гравців, Мічела і всіх інших здійснилася на «Монтіліві». Через два тижні ми точно знатимемо де ми будемо грати в наступному сезоні».

Гвардіола також розповів й про те, які альтернативні варіанти є у Жирони.

«Ми зробимо все можливе, щоб зіграти на «Монтіліві», але інший варіант – шукати кращий стадіон, який би передбачав поїздку до Барселони. Це був би план Б. Але подивімося, що скаже УЄФА, і, виходячи з цього, ми побачимо, що буде найкращим для всіх».

Одним з пріоритетних питань в даному контексті для клубу буде комфорт вболівальників.

«Ми не хотіли б, щоб хтось пропустив Лігу чемпіонів, наш пріоритет – передплатники абонементів. Ми маємо побачити, як ми можемо влаштувати всіх. Ми постараємося, щоб усі могли насолоджуватися Лігою чемпіонів, це приємна проблема».

Гварділола сподівається, що Жирона якомога швидше оформить вихід в Лігу чемпіонів. Відбутися це може вже у найближчому матчі проти Барселони.

«Ми дуже близькі, наступними тижнями ми сподіваємося оформити вихід в ЛЧ. Коли ми будемо там, це буде виклик, красивий і позитивний, який означає, що ми повинні вкладати все і ми готові це зробити.З Барсою все це залежить від нас».

Він зізнався, що такий прорив команди став несподіванкою для клубу.

«Друге місце? Метою на початку було врятуватися, провести найкращий сезон, вийти в Лігу конференцій, Європи, а тепер і в ЛЧ. Як каже Мічел, ми можемо перемогти всіх. Попадання в ЛЧ і такий сезон як в нас – вже є джерелом гордості», – наводить слова Гвардіоли Diari de Girona.

  • Зазначимо, що Жирона йде третьою в турнірній таблиці Ла Ліги, маючи 71 заліковий пункт після 33-х матчів;
  • Матч Жирона – Барселона відбудеться 4 травня о 19:30 за Києвом;
  • Циганков у нинішньому сезоні зіграв у 29 поєдинках, забивши в них шість м'ячів та зробивши чотири асисти;
  • Довбик у цій кампанії провів 34 зустрічі в усіх турнірах, забив 19 голів та віддав сім результативних передач;
  • Стадіон «Монтіліві» має місткість близько 12 тисяч глядачів, з яких лише 9200 є сидячими.