За Луніним полювали Наполі та Ліверпуль: в Іспанії розповіли, як Реал виграв конкуренцію за воротаря

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
163
3 голоси
За Луніним полювали Наполі та Ліверпуль: в Іспанії розповіли, як Реал виграв конкуренцію за воротаря
Андрій Лунін. Фото: Google
Іспанські спортивні журналісти розповіли про цікаві подробиці переходу Андрія Луніна до мадридського Реала. Виявляється, за українцем полювали ще й Наполі, Ліверпуль та Зальцбург, а представники Зорі накрутили суму трансферу.

Наші іспанські колеги з іспанського порталу Relevo перед поєдинком 33-го туру Ла Ліги між Реал Сосьєдадом та мадридським Реалом пригадали, що нинішній воротар вершкових Андрій Лунін свого часу міг опинитися саме в клубі з Сан-Себастьяна і не лише в ньому.  

Виявляється, за українцем також активно стежили скаути італійського Наполі, англійського Ліверпуля та австрійського Зальцбурга, тож представникам королівського клубу довелося докласти чималих зусиль, щоб переманити Луніна саме до Мадрида.

«Коли Реал практично вважав підписання контракту справою вирішеною, почали виникати проблеми. Директори українського клубу відкрили процес торгів, і до нього долучилися деякі дуже впливові клуби – Наполі, Ліверпуль, Зальцбург.

Зрештою, Реал уклав угоду на суму в понад 10 мільйонів з урахуванням бонусів, і Лунін переїхав до Мадрида», – йдеться в матеріалі Relevo.

  • Андрій Лунін перебрався до Мадрида із луганської Зорі у липні 2028 року. Трансфер українця обійшовся босам Реала у 8,5 мільйонів євро без урахування бонусів.
  • За час перебування у структурі Реала Лунін кілька разів мав орендні вояжі до Леганеса, Ов’єдо та Вальядоліда.
  • У нинішньому сезоні Лунін відіграв за мадридців у 27-ми іграх в усіх офіційних турнірах: 24 пропущені голи, 12 поєдинків «на нуль».
  • Transfermarkt оцінює 25-річного українця у 16 мільйонів євро.