Довбик забив гол і став частиною розгрому: Жирона зробила великий крок до історичної Ліги чемпіонів

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1307
2 голоси
Довбик забив гол і став частиною розгрому: Жирона зробила великий крок до історичної Ліги чемпіонів
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
У суботу, 20 квітня, Жирона Віктора Циганкова та Артема Довбика вдома розгромила Кадіс (4:1) у рамках 32-го туру чемпіонату Іспанії. Довбик забив 18-й гол у кампанії.

Жирона Віктора Циганкова та Артема Довбика розбила Кадіс (4:1) у 32-му турі Ла Ліги. Довбик закріпився на першому місці у рейтингу бомбардирів Ла Ліги. Циганков пропускав матч через травму коліна.

🔥 Відео голу Довбика дивіться у нашому телеграм-каналі

Господарі фактично забезпечили собі переможний результат до середини першого тайму. На 12-й хвилині відзначився Ерік Гарсія із передачі Савіо, а на 22-й Іван Мартін з асисту Мігеля Гутьєрреса.

В другому таймі на 71-й рахунок до розгромного довів Довбик, якому асистував Гутьєррес. Українець прийняв м’яч у штрафному майданчику суперника, класно розвернувся та завдав разючого удару.

На 81-й хвилині гості зуміли відповісти голом Гонсало Ексаланте (асист Рохера Марті), однак майже миттєво Жирона відновила різницю у три голи силами Порту.

  • WhoScored оцінив гру Довбика, який провів на полі 86 хвилин, на 7,7/10;
  • Sofascore поставив українцю 7,4/10.

Футбол. Ла Ліга. 32-й тур

Жирона – Кадіс – 4:1

Голи: Гарсія, 9, Мартін, 22, Довбик, 71, Порту, 82 – Ескаланте, 81

  • Жирона посідає третє місце у таблиці Ла Ліги та мчить до дебютної в історії Ліги чемпіонів. Команда набрала 68 очок та збільшила відрив від п’ятого Атлетіка, який перебуває поза зоною ЛЧ, на десять балів;
  • Довбик в цьому сезоні провів за каталонців 33 гри, у яких забив 18 голів та віддав сім результативних передач;
  • Форвард очолює список бомбардирів першості Іспанії із 18 влучними пострілами. Найближчий переслідувач хавбек Реалу Джуд Беллінгем має 16 голів у своєму доробку;
  • У наступному турі 27 квітня Жирона на виїзді зіграє проти Лас-Пальмасу.