«Однозначно хороші новини для Луніна»: спортивний лікар оцінив тяжкість травми Куртуа

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
348
1 голос
«Однозначно хороші новини для Луніна»: спортивний лікар оцінив тяжкість травми Куртуа
Тібо Куртуа. Фото: Google
Знаний спортивний лікар Дмитро Бабелюк відреагував на новину про чергову травму воротаря мадридського Реала Тібо Куртуа. За словами фахівця, бельгієць ризикує так і не зіграти в поточному сезоні.

Дмитро Бабелюк розлого прокоментував травму воротаря Реала Тібо Куртуа, якому напередодні було діагностовано розрив внутрішнього меніска правого коліна.

«Все буде залежати від лікувальної тактики. Медична наука мотивує спортсменів намагатися зберегти меніск, тобто за можливості зшити його оперативним шляхом. Така тактика покращує рівень життя в подальшому, але значно продовжує термін відновлення, який може тривати до 4-5 місяців. 

Якщо ж буде вирішено просто видалити порваний меніск, то Куртуа може повернутися на поле вже навіть через 2-3 тижні». 

Бабелюк додав, що зараз навіть не відомо ступінь розриву, механізм травми та інші деталі. Тому поки ще рано прогнозувати точні терміни повернення бельгійця на поле, але такі травми точно не пройдуть непоміченими для 31-річного бельгійця. 

«Це однозначно хороші новини для Луніна. З такими новинами його місце у старті королівського клубу може залишатися в безпеці до кінця сезону», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

  • Реал після 29-ти турів має в доробку 72 очки та одноосібно займає першу сходинку у турнірній таблиці іспанської Ла Ліги. Відрив від Барселони, яка тримається другою, складає вісім пунктів.
  • Андрій Лунін в нинішньому сезоні відіграв за мадридців у 23 матчах в усіх офіційних турнірах: 19 пропущених голів, десять поєдинків «на нуль».
  • Transfermarkt оцінює 24-річного українця у вісім мільйонів євро.