Довбик і Циганков не гратимуть у Лізі чемпіонів? В Жироні зробили однозначну заяву

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
14909
9 голосів
Довбик і Циганков не гратимуть у Лізі чемпіонів? В Жироні зробили однозначну заяву
Артем Довбик та Віктор Циганков. Фото: Getty Images
Захисник Жирони Давід Лопес оцінив шанси команди Віктора Циганкова та Артема Довбика завершити нинішній сезон у Ла Лізі в зоні Ліги чемпіонів.

Захисник Жирони Давід Лопес, кольори якої захищають українські легіонери Віктор Циганков та Артем Довбик, висловився про перспективи каталонців зіграти у Лізі чемпіонів наступного сезону.

За його словами, команда нині намагається абстрагуватися від думок про турнірну таблицю.

«Чесно кажучи, ми не надаємо великого значення статистиці. Ми повинні подивитися на себе і продовжувати бути Жироною, інакше це буде марно. Це нормально робити підрахунки, але ми просто повинні зосередитися на своїй роботі. Не треба дивитися на інших, бо тоді ми будемо страждати й слабшати».

Лопес підкреслив, що Жирона хоче продовжувати грати у свій футбол.

«У нас є манера гри й тренер, який змушує нас надавати значення стилю. Ми хочемо, щоб до кінця сезону була послідовність. Звичайно, суперник впливає, якщо втрачаються очки, але те, як ми досягаємо результатів, служить не тільки для сьогодення, але й для того, щоб продовжувати рости як клуб».

Футболіст відверто відповів, чи є Жирона фаворитом на потрапляння у топ-4 Ла Ліги.

«Ні, тому що, якщо ми подумаємо про це спокійно, у вас з'являється легке запаморочення, коли ви бачите себе з 59 очками з Мадридом, Барсою та Атлетіко, і що Атлетік чи Бетіс навіть не близько. Якщо ми знизимо планку навіть на 15%, будь-хто може обігнати нас», – сказав Лопес для Diari de Girona.

  • Зазначимо, що Жирона після 26 турів посідає другу сходинку у таблиці, маючи в активі 59 очок. Від п’ятого Атлетіка команда Мічела має відрив у десять балів;
  • Циганков в цьому сезоні у 25 матчах забив шість голів та віддав три асисти;
  • Довбик у 27 поєдинках відзначився 14 голами та сімома результативними передачами;
  • Свою наступну зустріч червоно-білі проведуть 3 березня в гостях проти Мальорки.