«Було важко знаходити союзників»: в Іспанії висловились про гру Довбика і Циганкова в програшному матчі Жирони

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
198
1 голос
«Було важко знаходити союзників»: в Іспанії висловились про гру Довбика і Циганкова в програшному матчі Жирони
Артем Довбик, Савіо, Іван Мартін та Віктор Циганков. Фото: Х
У поєдинку 25-го туру Ла Ліги Атлетік переграв Жирону (3:2) і значно погіршив шанси червоно-білих на золото національної першості. Український дует Циганков-Довбик у Більбао змитикував на двох один гол, який записав до свого активу Віктор.

Цапів відбувайлів з українців робити не стали. Мова про матеріал-огляд на поєдинок 25-го туру Ла Ліги Атлетік - Жирона (3:2) наших іспанських колег з порталу lesportiudecatalunya.

У Більбао гру з перших хвилин розпочали і вінгер Віктор Циганков, і нападник Артем Довбик. Однак, старань українців, особливо ексдинамівця, який відзначився голом, та решти хлопців Мічела Санчеса виявилося замало навіть для нічиєї.

«Він створив перші моменти для Жирони двома ударами здалеку. Йерай і Прадос його дуже добре прикривали, і Віктору було важко знаходити союзників в центрі поля. У другому таймі він забив, скориставшись нагодою», – йдеться в матеріалі про Циганкова.

Щодо Довбика, то журналісти lesportiudecatalunya не стали критикувати Артема за те, що він продовжив свою безгольову серію, радше натякнули на невезіння та грамотно організовану оборону Атлетіка.

«Він був виключений у перші півгодини, з’являючись лише в довгій грі в боротьбі з центральними захисниками, Вівіаном і Йераєм. На останніх хвилинах у нього була чудова можливість зрівняти рахунок, але він трохи не влучив».

▶️   Відео всіх голів у поєдинку Атлетіко – Жирона дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Після поразки у Більбао від місцевого Атлетіка (2:3) Жирона залишилася на другому місці у турнірній таблиці Ла Ліги, маючи в активі 56 очок.

Відставання від головного конкурента у боротьбі за золото мадридського Реала, який окупував перший щабель, складає шість очок.

  • У наступному турі Жирона вдома прийматиме мадридський Райо Вальєкано. Поєдинок заплановано на 26 лютого. Початок гри о 22:00 за київським часом.
  • Віктор Циганков всього у поточному сезоні провів за Жирону 24 матчі: п'ять голів, три результативні передачі
  • Transfermarkt оцінює вінгера в 25 мільйонів євро.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону в сезоні 2023/2024 26 поєдинків у всіх офіційних турнірах: 14 голів, сім результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює нападника в 28 мільйонів євро.