Барселона вибрала нового головного тренера: він працював в Україні і вилітав з єврокубків від Вернидуба

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1587
2 голоси
Барселона вибрала нового головного тренера: він працював в Україні і вилітав з єврокубків від Вернидуба
Роберто Де Дзербі. Фото: ФК Брайтон
Колишній головний тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі, який нині очолює Брайтон, близький до того, аби прийняти Барселону після відходу Хаві наприкінці сезону.

Головний тренер Брайтона Роберто Де Дзербі є основним кандидатом на заміну Хаві у наступній кампанії.

Як повідомляє видання AS, ім’я італійця отримало схвалення всіх членів спортивного правління, включаючи президента Жоана Лапорту. Однак є нюанс, пов’язаний із відступними в контракті Де Дзербі.

«Представники тренера у середу зустрічалися зі спортивним директором синьо-гранатових [Деку] та провели розмову тривалістю понад три години. Основною перешкодою є відступні, які складають близько десяти мільйонів євро».

При цьому, за даними джерела, ведеться робота для розв’язання даного питання.

«Агенти попросили трохи часу, аби домовитися з англійським клубом. Барселона гарантувала, якщо їм вдасться подолати цю перешкоду, саме тренер Брайтона очолить команду з 1 липня».

Менеджмент Барселони вважає, що тренерська філософія Де Дзербі на сто відсотків відповідає їхній концепції.

«Спортивне керівництво вважає Де Дзербі спадкоємцем ДНК Барселони. Також не залишилися непоміченими компліменти на адресу спеціаліста від самого Пепа Гвардіоли. Мало того, Де Дзербі показав готовність працювати з молоддю, взявши в оренду з Барси Ансу Фаті».

Журналісти також повідомляють, що нині основним конкурентом наставника Брайтона за вакантну посаду є Хансі Флік, однак поки він не має такої підтримки у керівництві.

«Німецький тренер також має багато прихильників, хоча й немає тієї одностайності, яка є у Де Дзербі. Що стосується Фліка, то усі пам’ятають, що він був автором перемоги Баварії над Барселоною із рахунком 8:2 у Лізі чемпіонів. Також його малюнок гри дуже схожий на Барсу».

Однак попри те, що нині Флік вільний, його назад може повернути Баварія.

«Він має перевагу, оскільки зараз є безробітним після невдачі зі збірною Німеччини. У будь-якому випадку, в останні кілька годин він опинився в тіні Баварії, яка могла подумати про нього як про можливу заміну Томасу Тухелю».

Цікаво, що не виключається можливість того, що Де Дзербі самостійно сплатить за себе компенсацію, як це зробив Хаві у 2021 році. Тоді він заплатив Аль-Саду п’ять мільйонів компенсації за достроковий розрив угоди.

«Подивимося, на які жертви готовий піти Де Дзербі, щоби тренувати Барселону», – йдеться у статті.

  • Нагадаємо, що Де Дзербі має контракт із Брайтоном до 30 червня 2026 року;
  • «Чайки» після 24 турів посідають дев’яту сходинку в таблиці АПЛ, маючи в активі 35 очок;
  • Де Дзербі очолював Шахтар у сезоні 2021/22 та виграв із ним Суперкубок України. У тій кампанії спеціаліст не зумів вивести «гірників» з групи Ліги чемпіонів навіть у плей-оф Ліги Європи, програвши конкуренцію за третю позицію Шерифу Юрія Вернидуба (0:2, 1:1).