Його майже обіграв Ребров: екстренер Шахтаря і відомий фахівець є головними кандидатами на посаду в Барселону

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
320
1 голос
Його майже обіграв Ребров: екстренер Шахтаря і відомий фахівець є головними кандидатами на посаду в Барселону
Роберто Де Дзербі. Фото: Getty Images
Колишній головний тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі, який нині очолює Брайтон, знаходиться серед претендентів на посаду нового наставника Барселони.

Ексголовний тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі, який зараз працює у Брайтоні, може стати коучем Барселони у новому сезоні після відходу Хаві.

Серед претендентів на місце керманича фаворитом президента синьо-гранатових Жоана Лапорти є нинішній наставник Ліверпуля Юрген Клопп, який також вже оголосив про свою відставку після завершення кампанії.

Проте Лапорта розуміє, що запросити Клоппа буде фактично неможливо, адже той візьме річну відпустку. До того ж клуб має фінансові проблеми, і навряд потягне його зарплатню і запити по трансферам.

Одним з двох головних кандидатів є колишній наставник національної збірної Німеччини Гансі Флік.

Цікаво, що цьому тренеру у своїй дебютній грі на чолі національної збірної України у червні 2023 року протистояв Сергій Ребров. Тоді у гостьовому товариському поєдинку синьо-жовті станом на 80 хвилину вели із рахунком 3:1, однак упустили втратили перевагу і зуміли зіграти лише внічию – 3:3.

Повертаючись до Де Дзербі, у Барселоні цінують його роботу, пророблену в АПЛ. Однак розуміють, що через тривалий контракт, отримати коуча буде непросто.

«Де Дзербі подобається Лапорті. Керманич Брайтона робить дивовижну роботу. Минулого сезону він посів шосте місце в АПЛ, а цього сезон має намір повторити успіх. Його модель гри подобається керівництву. Контракт італійця спливає у 2026 році, і це може ускладнити його перехід», – повідомляє Relevo.

  • Зазначимо, що Барселона після 24 турів посідає третє місце у таблиці Ла Ліги, маючи в активі 51 очко;
  • Брайтон йде на дев’ятій сходинці в АПЛ, маючи 35 набраних балів, після такої ж кількості проведених зустрічей.
  • Де Дзербі очолював Шахтар протягом сезону 2021/22 та виграв із ним Суперкубок України.