Коваленко не зміг допомогти Емполі перемогти прямого конкурента в Серії А: відома оцінка українця

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
274
0 голосів
Коваленко не зміг допомогти Емполі перемогти прямого конкурента в Серії А: відома оцінка українця
Віктор Коваленко. Фото: Google
У поєдинку 18-го туру італійської Серії А між Кальярі та Емполі команди сильнішого не виявили (0:0). Український хавбек гостей Віктор Коваленко відіграв 83 хвилини, але результативними діями не відзначився.

Поєдинок між аутсайдерами Серії А Кальярі та Емполі ще до його початку розглядався більшістю аналітиків, як відверто меньшовим, тобто зливу голів не прогнозували, і, зрештою, такі передбачення збулися.

Що й говорити, якщо за увесь перший тайм обидві команди не спромоглися бодай на один удар у ствір воріт на двох! 

По перерві команди активізувались і Беніто Ніколас Віола навіть поклав розкішний голасо у стилі Андрія Шевченка в матчі проти росії (за комір Філімонову у матчі відбору на Євро-2000 (1:1), – прим. «СЕ»), але після перегляду ВАРу взяття воріт відмінили.

Той таки Віола мав розкішний шанс все ж вирвати перемогу для Кальярі, але не зумів реалізувати пенальті. Удар з «точки» потягнув воротар Емполі Елія Капріле.

Віктор Коваленко залишив поле на 83-й хвилині гри, поступившись місцем у складі захиснику Ардіану Ісмаїлі.

За гру на Сардинії українець отримав від Sofascore 6,4 бала – це друга найгірша оцінка серед всіх гравців Емполі, які розпочали гру зі старту.  Також 6,4 отримав півзахисник Юссеф Малех.

Італія. Серія А

18-й тур

Кальярі – Емполі 0:0 (0:0)

  • Після 18-ти турів Емполі, як і раніше, займає передостанню, 19-ту сходинку в турнірній таблиці Серії А, маючи в активі 13 очок. Справи Кальярі не набагато кращі: 14 очок і 18-та позиція.
  • В наступному турі Емполі вдома прийматиме Мілан. Поєдинок заплановано на 7 січня 2024 року. Початок гри на стадіоні імені «Карло Кастеллані» о 13:30 за київським часом.
  • Кальярі в турі номер 19 поїде в гості до Лечче. Матч буде зіграно 6 січня. Стартовий свисток на «Віа дель Маре» прозвучить о 19:00. 
  • Віктор Коваленко в поточному сезоні провів за Емполі вісім поєдинків в усіх офіційних турнірах: два голи, одна результативна передача.
  • Transfermarkt оцінює 27-річного українського атакувального півзахисника в 1,7 мільйонів євро.