«Без видатної техніки, але з гольовим чуттям та задатками»: тренер виніс вердикт Довбику – Артем його здивував

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
274
1 голос
«Без видатної техніки, але з гольовим чуттям та задатками»: тренер виніс вердикт Довбику – Артем його здивував
Артем Довбик. Фото: Google
Головний тренер друголігового Тростянця Юрій Бакалов, який свого часу працював з форвардом збірної України Артемом Довбиком, поділився думками про нашого новачка Роми.

Артем Довбик у сезоні 2014/15 керівництвом Юрія Бакалова дебютував у друголіговому Славутичі (Черкаси). Фахівець в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «‎Український футбол» зізнався, що вже тоді бачив перспективу у новачку Роми.

«Про Артема уже дуже багато сказано. Було очевидно, що в нього є здібності та потенціал. На той час він грав дуже мало – в команді були значно досвідченіші нападники, тим не менш, я його підтягував, звісно, вважав, що в нього є перспективи. Але навіть за таких обставин встиг забити кілька голів». 

Бакалов відзначив, що вже тоді Довбик мав гольове відчуття.

«Далі пішов розвиток, а тоді це був молодий хлопчина з великим бажанням. Не можу казати, що саме я щось особливе в ньому розгледів, але задатки були. І про них говорили, зокрема, тренери дитячої школи. У нього було гольове чуття, але сказати, що я бачив таке майбутнє для нього... Я ж не провидець:)».

Тренер заявив, що у Артема не було видатної техніки, але він відразу почав забивати.

«Так. Це зараз він більш досвідчений та різносторонній нападник, оскільки уже багато де пограв, а тоді прийшов у команду і з перших тренувань почав забивати. Це був високий, стрункий хлопчик. При цьому я не скажу, що у нього тоді була якась видатна техніка. Він просто знав, де знаходитись, і мав хороші швидкісні дані», – сказав Бакалов.

  • Довбик зіграв за Жирону у минулому сезоні 39 матчі: 24 голи, десять результативних передач. 
  • Форвард брав участь у всіх трьох поєдинках національної збірної України на Євро-2024, але без результативних дій.
  • Transfermarkt українського нападника у 35 мільйонів євро. Контракт між гравцем та римлянами діє до літа 2029 року.
  • За інформацією ЗМІ, сума трансферу за нападника склала 30,5 мільйона євро плюс 6 мільйонів бонусів. Також Жирона отримає 10% від наступного трансферу гравця.