Послідовник Скрипника та Максимова у Бундеслізі: український захисник підписав угоду з Вердером

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
282
1 голос
Послідовник Скрипника та Максимова у Бундеслізі: український захисник підписав угоду з Вердером
Іван Єрмачков. Фото: ФК Вердер
Оборонець юнацької збірної України U-19 Іван Єрмачков офіційно підписав контракт із німецьким Вердером, за який свого часу виступали Віктор Скрипник та Юрій Максимов.

Іван Єрмачков пішов стопами головних тренерів Дніпра-1 та Металіста 1925 Юрія Максимов та Віктора Скрипника відповідно, і, як і фахівці свого часу, підписав контракт з Вердером на два роки з опцією продовження ще на рік. Про це повідомила пресслужба клубу з Бремена.

Відомо, що у новому сезоні Єрмачков буде виступати за другу команду «музик» з можливістю тренуватися із основою.

Відзначимо, що 18-річний українець виступає на позиції центрального оборонця і має вражаючі фізичні дані – 195 сантиметрів зросту. 

  • Єрмачков залучався до лав юнацької збірної України та брав участь в обох раундах кваліфікації на юнацьке Євро U-19. 
  • В Україні захисник виступав за Діназ та Колос з Ковалівки. 
  • Після початку повномасштабної війни футболіст опинився у Німеччині, де захищав кольори юнацької команди Вупперталя (20 матчів, два голи у сезоні 2023/24 рр.).
  • Скрипник провів у складі Вердера 164 поєдинку, забив вісім голів та віддав десять результативних передач. Разом з Вердером він вигравав Бундеслігу (2004) та двічі здобував Кубок Німеччини (1999, 2004).
  • Максимов у зелено-білій футболці відіграв 96 матчів, забив 17 голів та відзначився сімома асистами. Юрій брав з Вердером Кубок Німеччини (1998/99).