Екстренер Шахтаря втратив путівку до основного раунду ЛЧ: підсумкова таблиця Ліги 1

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
414
2 голоси
Екстренер Шахтаря втратив путівку до основного раунду ЛЧ: підсумкова таблиця Ліги 1
Пауло Фонсека. Фото: Google
Вчора, 19 травня, завершився останній тур чемпіонату Франції, у якому Лілль, який очолює колишній тренер донецького Шахтаря Пауло Фонсека, зіграв унічию з Ніццею (2:2) та посів четверте місце у Лізі 1.

У неділю, 19 травня, завершився чемпіонат Франції. Тріумфатором турніру став ПСЖ, який набрав 76 залікових балів та випередив Монако на дев’ять очок. 

Провів свій поєдинок вчора і Лілль, який тренує португальський фахівець Пауло Фонсека, знайомий українським вболівальникам за роботою з донецьким Шахтарем.

Перед останнім туром «‎доги» посідали третє місце та на пряму проходили до групового етапу Ліги чемпіонів, але не зуміли обіграти Ніццу (2:2) та посіли четвертий рядок турнірної таблиці з 59-ма пунктами в активі.

Відзначимо, що гол, який позбавив Лілль перемоги, команда пропустила на 90+3 хвилині зустрічі.

Ліга 1, 34-й тур

Лілль – Ніцца – 2:2

Голи: Харальдссон, 55, Андре, 74 – Лаборд, 10, Лотомба, 90+3

Випередив підопічних португальця скромний Брест, який завдяки перемозі над Тулузою (3:0) став третім і вперше у своїй історії зіграє у Лізі чемпіонів та ще й відразу у групі.

Ліга 1, 34-й тур

Тулуза – Брест – 0:3

Голи: Камара, 48, Амаві, 54, Лала, 90

Підсумкова турнірна таблиця Ліги 1

  • Фонсека очолив Лілль у 2021 році. До того в карʼєрі Пауло були п’ять португальських клубів, український Шахтар та італійська Рома.
  • Тренер працював у Шахтарі з 2016-го по 2019 роки, вигравши три чемпіонства, три Кубка і один Суперкубок України.
  • Португалець є останнім спеціалістом, який виводив «гірників» до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Сталося це у сезоні 2017/18 років.