«Їм до школи треба, а не в Лізі Європи грати! Пацанва!»: Сабо жорстко розкритикував Динамо за погром від Лаціо в ЛЄ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
3617
7 голосів
«Їм до школи треба, а не в Лізі Європи грати! Пацанва!»: Сабо жорстко розкритикував Динамо за погром від Лаціо в ЛЄ
Микола Шапаренко і Йожеф Сабо, колаж: Sport-express.ua
Колишній головний тренер київського Динамо Йожеф Сабо в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua прокоментував підсумок поєдинку першого туру Ліги Європи між біло-синіми та Лаціо (0:3).

Напередодні, 25 вересня, віцечемпіон української Прем’єр-ліги київське Динамо розпочало свій шлях у новому сезоні Ліги Європи. Команда Олександра Шовковського на формально домашньому полі (гра проходила у німецькому Гамбурзі) зазнала розгромної поразки від італійського Лаціо – 0:3. 

Чому Динамо, яке відмінно почало сезон і дуже гідно билося у кваліфікації Ліги чемпіонів, вибивши за борт змагань непростий сербський Партизан і міцний Рейнджерс із Шотландії, зазнало розгромної поразки від фактично другого складу Лаціо? Про це і не лише кореспондент сайту Sport-express.ua Віктор Глухенький поговорив з легендарним динамівцем, легендою столичного клубу Йожефом Сабо.

«Шовковський зараз має зрозуміти – з цими хлопчиками він у Європі далеко не піде»

– Йожефе Йожефовичу, Ви очікували на таку велику поразку? 

– Коли рахунок став 0:3, то в мене вже не витримали нерви, я вимкнув телевізор. Потім трошки відійшов і все ж додивився гру до кінця. Якраз побачив, як вигнали Брагару з поля, показавши йому пряму червону картку. Так, фол був, але чому у кінцівці гри за ідентичне порушення, майже як під копірку, той наступив на гомілкостоп і цей на гомілкостоп, гравець Лаціо (Романьйолі) отримав жовту? Трохи дивне суддівство було, мені не сподобалося, але не в діях рефері головна причина поразки.

Шовковський зараз має зрозуміти – з цими хлопчиками він у Європі далеко не піде. Динамо ніяке…

Владислав Кабаєв, фото: ФК Динамо Київ

– Чи був шанс у киян переломити хід гри, якби, скажімо, Шовковський з перших хвилин другого тайму випустив другого нападника? Я про Едуардо Герреро.

– Не думаю. Результат закономірний. Що показало Динамо? Ну, тримали м’яч часом, але де? На своїй половині поля! І толку? У Лаціо значно краща, практично ідеальна, реалізація. А наші зусилля пропали марно, хоча моменти були – ось що прикро!

Щодо Герреро, то він, як на мене, непоганий форвард. У Зорі навіть дуже добре виглядав, але Шовковський чомусь не бачить у ньому поки гравця основного складу. Побачимо, може й стане основним.

«Шапаренко бігає. Понаписували, що за нього мільйони дадуть. Ніх*я за нього не дадуть!»

– І все ж, у чому причина фіаско у Гамбурзі?

– Давно відома футбольна істина: покажіть мені вашу середню лінію і я скажу, яка у вас команда. А що в Динамо? Немає у нас нормальних півзахисників. Не-ма-є! 

Шапаренко бігає, з нього вже зліпили незрозуміло кого… Пробач мені, але ж це і ви, журналісти, зробили з нього зірку! До небес їх возвеличили. А що ми бачимо? Ну, обмальовані обидві руки. Хай ще татуювання собі на шиї чи лобі зробить! Понаписували, що за нього там мільйони дадуть. Ніх*я за нього не дадуть! За що?

Ну а про захист я вже казав – цій пацанві треба знову йди до школи, а не у Лізі Європи грати! Три м’ячі Лаціо нам забило через дірку в центрі захисту, де грав цей хлопчик (Михавко, – прим. В.Г.). Де він був? Справа в нас грає Тимчик, вже не пацан (27 років, – прим. В.Г.), а на його фланзі прохідний двір. Від гравця команди-суперника він грає на відстані в п’ять метрів.  Та це п****ц! Ти ж повинен грати щільно один в один, не дати йому продихнути!

Я дуже перепрошую за різкі слова, але я так кажу, бо сильно переживаю за Динамо, за Шовковського. З цими гравцями потрібно дуже багато займатися. В нашому чемпіонаті вони щось можуть показати, бо й інші команди ніякі, а в Європі нам нічого не світить. На жаль.

Андрій Ярмоленко, фото: ФК Динамо Київ

«Всі нормальні футболісти, які хоч по м’ячу вміють правильно бити, роз’їхалися, а лишилася пацанва»

– Чимало фахівців звертають увагу, що Динамо та інші команди з України в єврокубках ледь не живуть в автобусах, поїздах і літаках. Складна логістика: звісно, це не чартером з Борисполя літати на всі матчі, як раніше… А Ви що скажете з цього приводу?

– Заради Бога, я тебе прошу… Молоді гравці, а починають оце. Та вони через день повинні повноцінно відновлюватися! Всі ж умови є. Що їм ще треба? Це ж не так, як було у ті часи, коли грав я. Вже давно медицина в надцять разів краща. 

До речі, коли я був молодим і грав за Динамо, то ми теж грали багато і в дорозі проводили не одну годину. В Ташкент літали через Москву, куди спершу їхали автобусом, і в Баку, і в Тбілісі. Ніхто не скаржився! 

Так, зараз війна… Всі нормальні футболісти, які хоч по м’ячу вміють правильно бити, роз’їхалися, а лишилася пацанва, яких ще треба вчити грати у футбол. Якби мені було байдуже Динамо, я б їх не сварив, а так я переживаю і за команду і за Шовковського, бо він все ж і мій вихованець якоюсь мірою. Складно Саші, але хай в наступних матчах із суперників із більш простих ліг Динамо реабілітується за цей розгром.