Півзахисник Шахтаря поставив крапку у вильоті з Ліги Європи: він знайшов виправдання невдачі з Марселем

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
469
1 голос
Півзахисник Шахтаря поставив крапку у вильоті з Ліги Європи: він знайшов виправдання невдачі з Марселем
Дмитро Криськів. Фото: Шахтар (Донецьк)
Хавбек Шахтаря Дмитро Криськів висловився про виліт «гірників» з Ліги Європи від Марселя (2:2, 1:3) на стадії стикових матчів плей-оф. Гравець назвав причину фіаско.

Півзахисник Шахтар Дмитро Криськів в інтерв’ю сайту «Український футбол» пояснив причини вильоту команди від Марселя (2:2, 1:3) у стикових матчах Ліги Європи.

На думку гравця, це було протистояння двох приблизно рівних команд.

«Це було дійсно конкурентне протистояння в якому шанси були, напевно, 50/50. Люди трохи зневажають Марсель. В Україні його трохи недооцінили».

Криськів підкреслив, що Марсель потім пройшов ще й Вільярреал (4:0, 1:3).

«Усі писали, що Олімпік треба проходити, але там зібрані гравці та тренери світового рівня. Згодом, після того, як пройшли нас, марсельці продемонстрували це у протистоянні з Вільярреалом, який у першій грі вони обіграли з рахунком 4:0».

Футболіст вважає, що Шахтар не витримав тиску матчу-відповіді.

«Не можу сказати, що у нас не було шансів. Ми грали на рівні, але трохи не пощастило. Можливо не вистачило подібних ігор. Так, на єврокубковій арені у нас було шість ігор в ЛЧ. Але коли заповнюється увесь «Велодром» – це відчувається зовсім по-іншому, ніж коли граєш в Україні при порожніх трибунах».

Важливим моментом, як аналізує півзахисник, стала й зміна наставника Марселя напередодні гри у Франції, коли замість Дженнаро Гаттузо прийшов Жан-Луї Гассе.

«Напевно, зіграв фактор того, що вони більше адаптовані до таких матчів. Також коли у матчі-відповіді вболівальники погнали вперед – це дуже допомогло Марселю. Ймовірно, через зміну тренера та домашні трибуни вони змогли краще виглядати у другому матчі», – сказав Криськів.

  • Криськів в цьому сезоні зіграв за Шахтар 30 матчів, у яких забив шість голів та віддав дві результативні передачі;
  • Марсель в 1/4 фіналу ЛЄ в гостях поступився Бенфіці Анатолія Трубіна (1:2). Матч-відповідь відбудеться у четвер, 18 квітня.