«Аферистична секта»: Циганик назвав винуватців провалу збірної на Євро і хто справді керує футболом України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2082
1 голос
«Аферистична секта»: Циганик назвав винуватців провалу збірної на Євро і хто справді керує футболом України
Ігор Циганик. Скрін: YouTube
Журналіст Ігор Циганик звинуватив в провалі національної збірної України на Євро-2024 та взагалі останніх проблемах вітчизняного футболу генерацію нових фахівців, натякаючи на випускників освітньої платформи PASS.

Відомий журналіст на коментатор Ігор Циганик назвав винуватців невдачі збірної України на Євро-2024. На його думку, шкоди команді завдали молоді аналітики, яких підготувала навчальна платформа PASS.

«Те, що ми отримали на чемпіонаті Європи-2024, це є наслідком того, що ми дуже легко поставилися до того, хто займається футболом в Україні. У нас переважна більшість це люди, які пів року подивилися та повчилися як нарізати відео. Це погано».

Циганик не підбирав висловлювань щодо генерації нових фахівців.

«Мова йде не про тих людей, хто багато років віддали цьому футболу... Чи можуть розказати ці люди, які пів року вивчали футбол та отримали певний сертифікат, як нам його потрібно розвивати? Це секта, аферистична секта».

Він вважає, що насправді молоді люди не так й добре розбираються у футболі.

«З'являються люди, які починають розказувати хороші терміни: структура, ширше, білдап, ще там щось. Їх слухають і думають: «Боже, яка мудра людина». А насправді за тими словами нічого немає».

Журналіст підкреслив, що таких людей не можна залучати до керівництва професійними футбольними клубами.

«У нас зараз дуже багато людей, які навчилися гарних слів, а тепер керують деякими клубами та в українському футболі. Це неправильно», – зазначив Циганик в етері ютуб-каналу «FootballHub».  

  • Нагадаємо, що один із засновників PASS Гліб Платов є помічником Сергія Реброва у збірній України;
  • Синьо-жовті на Євро-2024 не зуміли вийти до плейоф, посівши останнє місце в групі.