«Я не пам’ятаю жодного такого футболіста»: Циганик назвав гравця, який перевершив Мессі, Роналду і інших зірок

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2984
5 голосів
«Я не пам’ятаю жодного такого футболіста»: Циганик назвав гравця, який перевершив Мессі, Роналду і інших зірок
Ламін Ямаль святкує взяття воріт із партнерами. Фото: УЄФА
Відомий журналіст Ігор Циганик висловився про вінгера національної збірної Іспанії Ламіна Ямаля, який став одним з головних дійових осіб у перемозі своєї команди на Євро-2024.

Журналіст Ігор Циганик поділився думками про вінгера Барселони і збірної Іспанії Ламіна Ямаля. Він не вірить, що можна так класно грати у настільки юному віці.

«Я би все-таки перевірив паспорт Ямаля. Це не те, що він не виглядає [17-річним], він може і виглядати. Я не пам’ятаю жодного футболіста, який би в такому юному віці демонстрував такий рівень гри свідомий. Як Беллінгем, йому теж небагато років, але він вже лідер команди».

Циганик порівняв таланта із Ліонелем Мессі.

«Але так, щоб так рано. Він настільки інтелектуальний рівень гри виконує, він настільки правильно все робить. Це унікальне щось, щось неймовірне. Навіть Мессі, коли він з’являвся, він брав м’яч, всіх обігрував, але було помітно, що це юнацьке щось».

Журналіст вважає, що Ямаль вже показує дуже зрілий футбол»

«В Ямаля зайвих рухів немає. Він все робить правильно, дуже по-дорослому. Такого футболіста, щоб в такому юному віці так грав за весь час я не пам’ятаю», – сказав він у програмі YouTube-каналу «Ігор Циганик».

  • Зазначимо, що Іспанія виграла Євро-2024, здолавши у фіналі Англію (2:1). Ямаль взяв участь в усіх семи поєдинках турніру та оформив 1+4 за системою гол+пас. Один з асистів він виконав саме у фіналі;
  • Ямаль став наймолодшим гравцем в історії фіналів Євро у 17 років та один день;
  • Його визнали найкращим молодим футболістом турніру.