Він вже скоро посяде місце Луніна і Трубіна: названо воротаря, що незабаром увірветься в збірну України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
14270
5 голосів
Він вже скоро посяде місце Луніна і Трубіна: названо воротаря, що незабаром увірветься в збірну України
Кирило Фесюн. Фото: ФК Колос
Колишній головний тренер Вересу Сергій Лавриненко відповів, чи міг би воротар Колосу Кирило Фесюн потрапити до заявки національної збірної України на Євро-2024.

Ексголовний тренер Вересу Сергій Лавриненко в інтерв’ю сайту «Збірна» проаналізував, чи міг би голкіпер Колосу Кирило Фесюн потрапити до списку гравців збірної України на Євро-2024.

На думку експерта, Фесюн має достатньо ігрової майстерності, однак за своїм досвідом поступається потенційним конкурентам: Андрію Луніну, Анатолію Трубіну та Георгію Бущану.

«У теорії Фесюн уже б міг бути готовим до збірної України, але на ділі – йому ще не вистачає досвіду на такому рівні. Тут дуже важлива психологічна стабільність. Андрій Лунін її має».

Лавриненко підкреслив, що Фесюн ще не має у своєму активі матчів настільки великої ваги.

«Він щойно провів хороший сезон, постійно з’являвся у складі Реалу, дійшов аж до фіналу Ліги чемпіонів. Що ж до Фесюна, то поки ніхто не знає як він почуватиметься у поєдинках такого високого рівня, адже він там ще ніколи не був».

На його думку, реальну конкуренцію воротарям збірної України Фесюн зможе скласти, якщо стабільно заграє у топчемпіонаті.

«Якщо гратиме у топлізі й буде там демонструвати стабільну гру – складе конкуренцію усім нашим голкіперам», – сказав Лавриненко.