«Я очікую, що він виконає обіцянку»: ексзірка Арсеналу і Ман Сіті назвав українця, який є топгравцем світу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1057
0 голосів
«Я очікую, що він виконає обіцянку»: ексзірка Арсеналу і Ман Сіті назвав українця, який є топгравцем світу
Михайло Мудрик. Фото: Getty Images
Колишній захисник Арсеналу та Манчестер Сіті Бакарі Санья висловився про 23-річного українського вінгера Челсі Михайла Мудрика. Він вбачає у ньому великий потенціал.

Ексзахисник Арсеналу та Манчестер Сіті Бакарі Санья вважає, що вінгеру Челсі Михайлу Мудрику ще потрібно дати час, аби показати усі свої найкращі якості.

«Я очікую, що Мудрик виконає обіцянку, яку він дав Челсі, і стане гравцем світового класу. Для мене він уже топгравець. Він приєднався до клубу, коли було багато проблем. У Челсі було багато негативної енергії, і гравці страждали від браку впевненості».

На думку експерта, було наївно одразу очікувати від молодого гравця неймовірної статистики, навіть попри велику трансферну ціну.

«Молодому гравцеві непросто прийти в новий клуб у новій країні й відразу ж заграти. Ще важче це зробити, коли ти приєднуєшся до клубу за величезні гроші. Люди очікують, що гравці, які коштують 100 мільйонів фунтів стерлінгів, будуть вигравати ігри самостійно, але футбол так не працює».

Санья підкреслив, що вже бачить невеличкий прогрес Мудрика у Челсі.

«Мені здається, що Мудрик грає краще. Він починає адаптуватися до ліги й покращується з кожною грою. Йому потрібен час, щоб розвиватися, але він показав деякі обнадійливі ознаки цього сезону», – сказав колишній гравець в інтерв’ю Lord Ping.

  • Мудрик перейшов до Челсі з Шахтаря у січні 2023 року за 70+30 мільйонів євро;
  • В цьому сезоні він провів за синіх 21 матч, у яких забив чотири голи та віддав одну результативну передачу;
  • Санья виступав за Арсенал з 2007 по 2014 рр. (284 матчі, п’ять голів, 27 асистів), а за Ман Сіті з 2014 по 2017 рр. (86 матчів, п’ять асистів).