«Забарний став заручником»: експерт пояснив, скільки може коштувати захисник Борнмута

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
445
0 голосів
«Забарний став заручником»: експерт пояснив, скільки може коштувати захисник Борнмута
Ілля Забарний. Фото: Getty Images
За словами Ігоря Бойка, стиль Борнмута змушує ризикувати і дає створювати моменти суперникам, і якби Ілля Забарний у цій конфігурації діяв безпомилково, то він би коштував 100 мільйонів фунтів.

Коментатор Setanta Sports Ігор Бойко проаналізував гру Борнмута та, зокрема, основного захисника «вишневих» Іллі Забарного у поточній кампанії АПЛ.

За словами журналіста, після поразки від Вулвергемптона (1:2) у дев'ятому турі чемпіонату Англії, Борнмут мав попрощатися з головним тренером Андоні Іраолою:

«Поразка Борнмута від Вулвз в жовтні мала стати контрольним пострілом для Іраоли. Це був дев'ятий тур, команда мала тільки 3 очки та жодного разу не виграла.

А переміг баска той, кого звільнили через те, що він не гарантував перспективи у порівнянні з новим тренером. Гарі О'Ніл довів, що його дарма звільнили з Борнмута, однак не тільки в тому матчі, але й загалом своєю роботою з Вулвз».

Втім, на думку коментатора, «вишневі» виявили терпіння до іспанського спеціаліста, що і вилилося у позитивні результати:

«У дев'яти матчах Борнмут виграв сім разів, програвши тільки Ман Сіті та відірвався від зони вильоту на вагомих десять очок. Результати тоді були поганими, однак все ж відповідь на запитання мала бути однаковою що в жовтні, що тепер.

Поява успішних результатів дає можливість зрозуміти, що було не так на початку сезону. Насправді, відповідь очевидна: на той момент пройшло зовсім мало часу від початку роботи Іраоли».

Бойко пояснив, чому на початку сезону Борнмут демонстрував невтішні результати:

«Проблемою було не стільки відсутність розуміння тактичних нюансів гравцями чи радикальний перехід від одного стилю гри за О'Ніла до зовсім іншого за Іраоли, скільки певна зневіра футболістів в те, що це може працювати. 

Команда, яка грала на власній половині поля більшість часу не могла просто повірити в те, що можна пресингувати, залишатися один в один в захисті та грати з м'ячем після перехоплень».

Наостанок у Telegram-каналі «Противний голос» експерт окремо розібрав гру українця:

«Ілля Забарний став заручником цього стилю команди, де команда грає в дуже ризикованому стилі без м'яча та багато дозволяє створювати моментів біля власних воріт. Гірші показники в захисті мають тільки Шеффілд Юнайтед та Лутон.

Та якби Забарний за таких обставин грав ідеально та безпомилково, то вже б завтра за 100 мільйонів фунтів перейшов кудись, де ці 100 мільйонів є».

  • Цього сезону в активі Забарного – 20 матчів за Борнмут в усіх турнірах, де він відіграв повні ігри.
  • Також захисник до своїх 21 років має вже 32 проведених поєдинки за національну команду.
  • Transfermarkt оцінює Забарного в 25 млн євро.
  • Борнмут набрав 25 очок та вийшов на десяте місце в АПЛ, випередивши Челсі Михайла Мудрика (22 бали).