«Арсенал буде королем»: в Англії знайшли ідеальне місце на полі для Зінченка в команді Артети

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1516
4 голоси
«Арсенал буде королем»: в Англії знайшли ідеальне місце на полі для Зінченка в команді Артети
Олександр Зінченко. Фото: ФК Арсенал
Англійське видання Just Arsenal News запропонувало варіант, як українському лівому оборонцю Арсеналу Олександру Зінченку отримувати ігровий час у новому сезоні, попри те, що на його позицію придбали італійця Рікардо Калафьорі.

Майбутнє захисника Арсеналу Олександра Зінченка після приходу в клуб на його позицію Рікардо Калафьорі виглядає туманним. Однак журналісти Just Arsenal News, здається, знайшли вихід із ситуації.

«Я можу уявити собі сценарій, в якому Мікель Артета може виставити передню п'ятірку з Гаверца, Мартінеллі, Зінченка, Едегора та Сака. За такого сценарію Калафьорі час від часу переходив би в півзахист, а Габріель, Саліба та Вайт формували б захисну трійку».

На їхню думку, в центрі поля Зінченко міг би діяти у парі з Декланом Райсом, забезпечуючи контроль м'яча.

«З таким складом «каноніри» мали б прогресивних гравців в центрі поля. У вільний від володіння час Калафьорі міг би зміститися на позицію лівого захисника, а Зінченко – в півзахист і сформував би опорну зв'язку з Райсом. При такій розстановці Арсенал був би королем володіння м'ячем».

У виданні вважають, що Артеті слід нарешті почути прохання вболівальників Арсеналу та спробувати використовувати Зінченка на рідній позиції в центрі півзахисту.

«Багато хто скаже, що така схема тільки на руку Зінченку, але після його гри проти Байєра (4:1), в якій він перевантажив півзахист і забив гол, я думаю, стало зрозуміло, що йому є, що запропонувати».

Таким чином, автори приходять до висновку, що місце можна знайти усім.

«Чому б не використати його в півзахисті, як просили багато вболівальників, якщо він не зможе мати ігрову практику на позиції лівого захисника, де переважають Калафьорі та Тімбер?», – йдеться в матеріалі.

Офіційна кампанія для Зінченка і Ко стартує 17 серпня домашнім матчем проти Вулвергемптона в першому турі АПЛ.