В Англії повідомили сенсаційну новину, що стосується Мудрика: українець не гратиме за Челсі у Лізі конференцій

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
4946
3 голоси
В Англії повідомили сенсаційну новину, що стосується Мудрика: українець не гратиме за Челсі у Лізі конференцій
Михайло Мудрик, фото: Getty Images
Челсі Михайла Мудрика може відмовитися від участі у Лізі конференцій через фінансові проблеми. Колишній керівник Евертона поділився деталями ситуації.

Челсі українського вінгера Михайла Мудрика може відмовитися від участі у Лізі конференцій для того, щоб відповідати правилам фінансової стійкості АПЛ.

Нині клуб продає готелі та деякі інші об'єкти клубної бази дочірній компанії, що належить власникам синіх.

Як повідомляє Football Insider, це не суперечить правилам АПЛ, тому в Англії отримані від подібної операції гроші будуть враховуватися на клубних рахунках, однак регламент ФФП УЄФА є більш суворим – схеми такого типу не враховуються у фінансових звітах європейської організації.

Тому, щоб уникнути можливого покарання від УЄФА, Челсі може добровільно відмовитися від участі в єврокубках, про що розповів колишній генеральний директор Евертона Кіт Вайнесс.

«Це захоплива ситуація. Клуб стверджує, що не вийде з єврокубків, але якщо буде знайдено щось у зв'язку з цими операціями з майном – це може змінитися. УЄФА жорсткіше ставиться до цих продажів».

За його словами, ясність у даному питанні може наступити зовсім скоро.

«Тому цілком можливо, що Челсі доведеться вийти з Ліги конференцій. Деякі важливі рішення повинні бути прийняті в найближчі кілька тижнів», – наводить його слова джерело.

  • Зазначимо, що Челсі у сезоні 2023/24 посів шосте місце в АПЛ;
  • Мудрик у минулій кампанії забив сім голів та віддав дві результативні передачі у 41 поєдинку.