Шокуючі новини для Мудрика: Челсі може не зіграти у єврокубках в наступному сезоні – розповідаємо, що сталося

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
681
1 голос
Шокуючі новини для Мудрика: Челсі може не зіграти у єврокубках в наступному сезоні – розповідаємо, що сталося
Михайло Мудрик. Фото: Google
Челсі, у складі якого виступає вінгер національної команди України Михайло Мудрик, може втратити право на участь у Лізі конференцій наступного сезону.

Михайло Мудрик і його одноклубники з Челсі отримали сумні новини, адже лондонський клуб можуть позбавити права участі у Лізі конференцій сезону 2024/25. Про це повідомив журналіст видання The Telegraph Метт Лоу.

Як стверджує наш британський колега, справа у фінансовому фейр-плей.

«Оскільки правила фінансового фейр-плей в УЄФА суворіші, ніж в АПЛ, існує висока ймовірність того, що Челсі відмовиться від виступів у Лізі Конференцій через ризик порушення фінансових правил та подальшу дискваліфікацію», – наводить слова журналіста Х-акаунт At The Bridge Pod.

Нагадаємо, що правила УЄФА дозволяють клубам мати збитки лише до 68.5 мільйонів фунтів стерлінгів за період між 2022 та 2024 роками. Клуб українця за останні два роки значно перевищив цю цифру – 90.1 млн фунтів стерлінгів.

  • Челсі фінішував на шостій позиції у турнірній таблиці чемпіонату Англії, яка дає змогу синім спробувати свої сили у Лізі конференцій.
  • Мудрик у сезоні 2023/24 зіграв за лондонців 41 поєдинок у всіх офіційних турнірах, забив сім голів та віддав дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює футболіста у 35 мільйонів євро.