Легенда АПЛ розлючений контрактом Мудрика: колишній захисник не стримав слів на адресу Челсі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
809
2 голоси
Легенда АПЛ розлючений контрактом Мудрика: колишній захисник не стримав слів на адресу Челсі
Михайло Мудрик. Фото: Getty Images
Легенда Манчестер Юнайтед Гарі Невілл розкритикував нове керівництво Челсі, кольори я кого захищає Михайло Мудрик, за ідею підписувати восьмирічні контракти з новачками.

Ексзахисник Манчестер Юнайтед Гарі Невілл негативно висловився щодо ідеї нових власників Челсі підписувати восьмирічні контракти з новими футболістами.

Суть довгострокових угод полягала в тому, щоб допомогти «синім» з дотриманням правил фінансового фейр-плей, розподіливши вартість гравця на період угоди. Ця лазівка згодом була закрита.

«Їм потрібні добрі, досвідчені гравці, вони не можуть йти шляхом восьмирічних контрактів. Восьмирічні контракти погані з усіх боків, бо я просто не думаю, що вони мають сенс. Але насправді вони не дуже добрі для молодого гравця».

На думку експерта, багато хто з футболістів просто втратить мотивацію.

«Гроші великі, і ти думаєш, що в тебе восьмирічний контракт, будучи молодим 21 або 22-річним гравцем. Клуб може думати, що вони мають над тобою контроль, але молодий гравець думає: «Я багатий, я дійсно багатий». Для деяких це проблема, вона просто впливає на їхнє мислення».

Невілл пояснив, в чому полягає пастка такого підходу.

«Яка мотивація? Ви сподіваєтеся, що для вас та вашої родини це мотивація. Для ваших товаришів за командою та для вашого менеджера – чинити правильно. Але іноді через рік чи вісім місяців ти думаєш: «Мені треба боротися за цей новий контракт, у мене залишилося лише три роки чи два роки».

Ситуація, як заявив Невілл, зайшла у глухий кут.

«У декого з них залишилося по сім років!. Забудьте про FFP і про все це, забудьте той факт, що якщо вони припустяться помилки, ви залишитеся з ними надовго», – заявив він у подкасті YouTube-каналу «Sky Sports Premier League».

  • Нагадаємо, що Михайло Мудрик перебрався з Шахтаря до Челсі в січні 2023 року та підписав угоду до червня 2031 року;
  • За цей час він у 54 матчах забив шість голів та віддав чотири результативні передачі.