Мудрик зазнав розгрому від Зінченка і Ко: Арсенал знищив Челсі у центральному матчі туру АПЛ і зберіг лідерство

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
473
2 голоси
Мудрик зазнав розгрому від Зінченка і Ко: Арсенал знищив Челсі у центральному матчі туру АПЛ і зберіг лідерство
Фотоколаж: Sport-express.ua
Арсенал у матчі 29-го туру АПЛ здолав у Челсі (5:0) та закріпився на чолі чемпіонських перегонів. Український вінгер синіх Мудрик розпочав гру зі старту, а бек «канонірів» Зінченко вийшов на заміну. Обидва результативними діями не відзначилися.

Найкращий захист – це напад, подумали гравці атакувальної ланки Арсенала і вже першу свою атаку у грі проти Челсі трансформували у гол. Деклан Райс протяг м’яча і покотив його на Леандро Троссарда, а бельгієць сильно пальнув у ближній кут і Джордже Петрович, не очікуючи такої зухвалості, пустив «мишу». Йшла лише четверта хвилина.

Михайло Мудрик, який розпочав гру на «Етіхад» з перших секунд похнюпив носа, а Олександр Зінченко тихенько радів на лаві запасних.

За аналогічним сценарієм, зі швидкого голу, розпочав Арсенал і тайм номер два. Після розіграшу кутового Бен Вайт виявився найбільш розторопним у штрафній і розстріляв Петровича. В цьому випадку претензій до серба бути не може, на відміну від оборонців Челсі.

Остаточно ж у стан гроггі, висловлюючись термінологією з боксу, Челсі ввів їх колишній гравець Кай Гаверц, який двічі засмутив Петровича за вісім хвилин.

Вже після того, як рахунок став непристойним для Челсі, Маурісіо Почеттіно вирішив зняти з гри Михайла Мудрика. Українця на полі замінив Рахім Стерлінг. І не минуло й п'яти хвилин, як Бен Вайт оформив дубль та нокаутував синіх остаточно. 0:5 – так над Челсі в цьому сезоні ще не знущалися.

Формально, доклав руку, чи-то ногу, до побиття Челсі і Олександр Зінченко, який з'явився на полі на 73 хвилині гри, замінивши Такехіро Томіясу. До речі, вперше за три останні матчі наш співвітчизник отримав ігрову практику.

▶️  Відео всіх голів у поєдинку Арсенал – Челсі дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

Англія. Прем’єр-ліга

Відкладений поєдинок 29-го туру 

Арсенал – Челсі 5:0 (1:0)

Голи: Троссард, 4, Вайт, 52, 70, Гаверц, 57, 65.

  • Після перемоги у дербі Арсенал зміцнив свою позицію на першому щаблі у турнірній таблиці АПЛ. В активі команди Мікеля Арети 77 залікових балів. Відрив від Ліверпуля, який свою гру 29-го тура проти Евертона зіграє завтра, 24 квітня, складає три очки.
  • Челсі своєї турнірної дислокації після сьогоднішньої гри не змінив: дев’ятий рядок, 47 пунктів.
  • Український оборонець Олександр Зінченко в цьому сезоні зіграв за Арсенал 33 поєдинки на всіх фронтах: один гол, дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.
  • Вінгер Михайло Мудрик у нинішньому сезоні зіграв за Челсі 35 ігор у всіх офіційних турнірах: шість голів, два асисти.
  • Згідно з прайс-листом від Transfermarkt, українець коштує 35 мільйонів євро.