Зінченко і чемпіонство АПЛ: названі п’ять причин, чому українець з Арсеналом випередить Ліверпуль і Ман Сіті

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
342
1 голос
Зінченко і чемпіонство АПЛ: названі п’ять причин, чому українець з Арсеналом випередить Ліверпуль і Ман Сіті
Олександр Зінченко. Фото: Google
Журналісти з Великої Британії проаналізували низку факторів і дійшли висновку, що у цьому сезоні чемпіоном АПЛ буде лондонський Арсенал нашого Олександра Зінченка, а не Манчестер Сіті чи Ліверпуль.

В англійській Прем’єр-лізі сезону 2023/24 років залишилося провести всього п’ять турів до її завершення. Тож, на фоні вкрай запеклої боротьби за звання чемпіона, яка точиться між лондонським Арсеналом, Ліверпулем та Манчестер Сіті, журналісти з сайту Givemesport вирішили зробити свій прогноз.

Вони проаналізували ситуацію, тобто взявши до уваги календар ігор, що залишилися до завершення першості, результати матчів і рівень гри продемонстрований у них «канонірами», червоними та «містянами» і дійшли висновку – чемпіоном АПЛ стане Арсенал. І ось чому.

П’ять причин завдяки яким Арсенал переможе в АПЛ у сезоні 2023/24 років за версією Givemesport:

  • надійна оборона,
  • досить легкий календар у порівнянні з Манчестер Сіті в кінці сезону,
  • краща різниця м'ячів (забитих/пропущених),
  • втома Манчестер Сіті на фоні боротьби за Кубок Англії,
  • погана поточна форма Ліверпуля.

Після 34-х турів в доробку Арсенала є 74 очки. Зінченко і компанія займають першу сходинку в турнірній таблиці АПЛ. Стільки ж залікових балів має і Ліверпуль, але «каноніри» знаходяться вище за червоних, дякуючи кращими додатковими показниками: перемога та нічия в очних зустрічах (3:1, 1:1).

Манчестер Сіті тримається третім, відстаючи від «канонірів» та червоних на одне очко, але маючи гру в запасі.

  • У наступному турі команда Мікеля Артети вдома прийматиме Челсі нашого Михайла Мудрика. Лондонське дербі заплановано на 23 квітня. Початок матчу о 22:00.
  • Український бек Арсенала Олександр Зінченко в цьому сезоні зіграв за Арсенал 32 поєдинки в усіх офіційних турнірах: один гол, два асисти.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.