«Увімкнулася російська пропаганда»: Бідний пояснив присутність Мудрика у списку порушників Мінмолодьспорту

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
7384
4 голоси
«Увімкнулася російська пропаганда»: Бідний пояснив присутність Мудрика у списку порушників Мінмолодьспорту
Михайло Мудрик. Фото: Google
Виконуючий обов’язки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний розповів, як вінгер збірної нашої країни та лондонського Челсі Михайло Мудрик опинився у списку порушників.

Матвій Бідний запевнив, що Михайло Мудрик потрапив не до списку громадян, які ухиляються від мобілізації. Футболіст лише прострочив термін перебування за кордоном.

«Варто розуміти, що Мудрик був у списку людей, які прострочили термін перебування за кордоном. Ми не ведемо офіційний реєстр людей, які ухиляються від обов’язку захищати країну. 

Міністерство, як орган державної влади, веде контрольний облік людей, які поїхали й прострочили терміни свого перебування за кордоном – ось і все». 

Функціонер заявив, що наявність гравця Челсі у цьому списку не є показником того, що Мудрик є якимось порушником.

«Служба безпеки України звернулася до нас з пропозицією оприлюднити цей список. Ми побачили, що ця ситуація спричинила суспільний резонанс. З іншого боку увімкнулася російська пропаганда. Мудрик свого часу виїхав як футболіст Шахтаря, а потім уклав контракт із Челсі. 

Наявність у цьому списку не означає, що людина щось порушила. Він створений, щоб Мінмолодьспорту могло слідкувати за кожним окремим випадком. Ми переформатуємо його і пояснимо, які категорії спортсменів там є». 

Також в.о. міністра молоді та спорту України сказав, що представники ігрових видів спорту, зокрема футболу, мають право покидати країну, якщо переходять до топової європейської команди.

«У нашому розумінні гравці команд з найкращих чемпіонатів Європи мають право на перетин кордону. Відповідно до Постанови КМУ  – гравці рейтингових ліг (зокрема і європейських) з ігрових видів спорту, мають право на перетин кордону із дотриманням, звісно, інших умов, встановлених державою. У підсумку ми отримаємо ще одного амбасадора України у світі», – сказав Бідний у коментарі Чемпіону.

Нагадаємо, що в Україні через мобілізацію заборонено покидати країну чоловікам від 18 до 60 років без дозволу. Мудрик потрапляє у цю категорію громадян, адже перейшов у Челсі взимку 2023 року за 70 млн (+ 30 млн у вигляді можливих бонусів).