Провалений трансфер Мудрика з Шахтаря в Арсенал: англійський журналіст описав реакцію червоних на вчинок Челсі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
967
3 голоси
Провалений трансфер Мудрика з Шахтаря в Арсенал: англійський журналіст описав реакцію червоних на вчинок Челсі
Михайло Мудрик. Фото: Getty Images
Стало відомо, як Арсенал відреагував на втрачений шанс підписати вінгера Михайла Мудрика, який у підсумку в січні 2023 року перейшов за Шахтаря до Челсі.

Арсенал зазнав гучної поразки на трансферному ринку, програвши конкуренцію Челсі за на той момент ще вінгера Шахтаря Михайла Мудрика. Однак «каноніри» швидко знайшли вихід із ситуації.

Англійський журналіст Чарльз Воттс, який спеціалізується на новинах Арсеналу, розповів, як «каноніри» вдало спрацювали після програної боротьби за українського таланта на початку 2023-го.

За його інформацією, клуб з Північного Лондона, хоча й довго працював над переходом Мудрика, завжди мав альтернативні варіанти, і коли угода по українцю зірвалася, активував один з них.

Мова йде про бельгійського універсала Леандро Троссарда, якого тоді купили з Брайтона.

«Це було класичним прикладом того, як клуб повинен швидко думати на трансферному ринку. Вони витратили весь січень 2023 року (і кілька тижнів до цього), намагаючись підписати Мудрика, і думали, що його отримають».

Мікель Артета та Ко встигли оформити угоду до звершення трансферного вікна.

«Але потім Челсі «викрав» цей трансфер і це залишило Арсенал перед рішенням. Тому їм довелося перемикнути увагу і Троссард був гравцем, якого вони добре знали і який був доступний через його ситуацію з Брайтоном», – наводить слова експерта CaughtOffside.

  • Мудрик перебрався до Челсі за 70+30 мільйонів євро, підписавши контракт до червня 2031 року. За цей час 23-річний вінгер провів за клуб 51 поєдинок: шість голів та чотири результативні передачі;
  • 29-річний Троссард обійшовся Арсеналу у 24 мільйони євро і за час він встиг провести 61 матч: 14 голів та 12 асистів. Контракт 29-річного розрахований до 30 червня 2026-го.