Голова англійського клубу образив колишнього тренера Шахтаря «кочівником»: йому не сподобався пафос фахівця

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
172
2 голоси
Голова англійського клубу образив колишнього тренера Шахтаря «кочівником»: йому не сподобався пафос фахівця
Роберто Де Дзербі. Фото: ФК Брайтон
Голова правління Пітерборо Юнайтед Дарра Макентоні жорстко висловився щодо одного з останніх публічних виступів колишнього головного тренера Шахтаря Роберто Де Дзербі, який нині очолює Брайтон.

Функціонер Пітерборо Юнайтед Дарра Макентоні критично висловився про головного тренера Брайтона Роберто Де Дзербі, який нещодавно відзначився досить зухвалою заявою.

Італійський коуч заявив, що готовий залишитися у Брайтоні, лише якщо йому представлять проєкт розвитку клубу.

«Я ще не вирішив, яким буде моє майбутнє. У мене чинний контракт, але я хочу поговорити з власником клубу Тоні Блумом. Я хочу знати, який у клубу план. Якщо я не почуватимуся комфортно, не відчуватиму правильної мотивації, то не зможу більше залишатися в клубі», – казав Де Дзербі для BBC.

Макентоні спробував стримати запал італійця.

«Я думаю, що йому потрібно заспокоїтися. Блум не втрачатиме ні хвилини сну з цього приводу. Він замінює найкращих гравців. Тому я уявляю, як він сидить з цим хлопцем і каже: «Повертайся у свою скриню, у тебе довгостроковий контракт, про що нам потрібно говорити?».

Функціонер нагадав, що Де Дзербі ще не досяг особливих успіхів на тренерському містку, аби диктувати умови клубам.

«Подивіться на його послужний список. Хоча він добре виступав у АПЛ останні кілька років, він був трохи кочівником. Був скрізь, але ніколи й ніде не мав великого успіху. Тож йди й будь успішним, виграй щось, і тоді ти зможеш давати такі відповіді», – наводить слова спеціаліста The Chelsea Chronicle.

  • Зазначимо, що Де Дзербі працював у Шахтарі в обірваному сезоні 2021/22 та встиг виграти із командою Суперкубок України;
  • Спеціаліст очолив Брайтон у вересні 2022 року, підписавши угоду до 30 червня 2026 року;
  • Наразі «чайки» йдуть дев'ятими в турнірній таблиці АПЛ, набравши за 29 турів 42 залікові пункти;
  • Раніше Де Дзербі працював у італійських Дарфо Боаріо, Фоджиї, Палермо, Беневенто та Сассуоло.