Команду АПЛ офіційно позбавили чотирьох очок: чи вплинуло це на Евертон Миколенка – оновлена турнірна таблиця

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
713
2 голоси
Команду АПЛ офіційно позбавили чотирьох очок: чи вплинуло це на Евертон Миколенка – оновлена турнірна таблиця
Віталій Миколенко. Фото: Getty Images
В АПЛ за порушення правил фінансового фейр-плей покарали Ноттінгем Форест. З клубу зняли чотири очки, що пішло на користь Евертону Віталія Миколенка.

У понеділок, 18 березня, Незалежна комісія АПЛ ухвалила рішення про зняття з Ноттінгем Форест чотирьох очок за порушення фінансового фейр-плей у період до закінчення сезону 2022/23.

«Лісники» перевищили ліміт збитків у 61 мільйон фунтів аж на 34,5 млн.

Ліміт для клубів АПЛ складає 105 мільйонів, але протягом звітного періоду Ноттінгем Форест провів два сезони у Чемпіоншипі, де допустимі збитки нижчі.

Як повідомляє The Guardian, клуб планує подати апеляцію на це рішення, через яке команда опустилася з 17-го на 18-те місце в зону вильоту.

Турнірна таблиця АПЛ після зняття очок з Ноттінгем Форест

  • Нагадаємо, що в цьому сезоні також за порушення ФФП покарали Евертон. Спочатку з команди зняли десять балів, але завдяки апеляції вдалося добитися повернення чотирьох пунктів;
  • Таким чином, рішення Незалежної комісії щодо Ноттінгем Форест не вплинуло на позицію «ірисок» у таблиці АПЛ. Вони залишаються на 16-й сходинці із 25 очками в активі. Однак ліверпульці відірвалися від одного зі своїх конкурентів у боротьбі за виживання.