«Було хитрим та нечесним ходом»: журналіст розкритикував топ-клуб за трансфер ексзірки Шахтаря

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
79
1 голос
«Було хитрим та нечесним ходом»: журналіст розкритикував топ-клуб за трансфер ексзірки Шахтаря
Манор Соломон. Фото: Google
Англійський журналіст Ден Кілпатрік поділився думкою щодо можливого майбутнього ізраїльського вінгера лондонського Тоттенхема Манора Соломона, який свого часу виступав за Шахтар.

Журналіст Evening Standard Ден Кілпатрік вважає, що наступного літа Тоттенхем може продати вінгера Манора Соломона, якого влітку 2023-го «шпори» підписали на правах вільного агента, скориставшись Annexe 7 ФІФА.

Також наш англійський колега впевнений, що лондонці вчинили не чесно щодо «гірників».

«Соломон був безплатним трансфером. У таких обставинах забрати його з Шахтаря було хитрим та нечесним ходом».

За скільки б «шпори» не продали його, це було б прибутком. Це зробило б його хитрим бізнесом, і я не думаю, що цей варіант можна виключити, якщо влітку вони підпишуть пару вінгерів, що безперечно можливо», – зазначив Кілпатрік.

  • У складі донецького Шахтаря Манор Соломон виступав з 2019 по 2022 рік. Останню гру за «гірників» ізраїльтянин зіграв 11 грудня 2021 року проти Олександрії (2:1) та відзначився забитим м'ячем.
  • Загалом Соломон зіграв за донеччан 106 матчів усіх турнірах: 22 голи, дев’ять результативних передач.
  • Манор перейшов в Тоттенхем на правах вільного агента, підписавши контракт до 2028 року. Угода футболіста з українським клубом закінчувалась 31 грудня 2023-го. ФІФА видала дозвіл на дострокове припинення контракту через війну в Україні.
  • Наприкінці серпня донецький клуб звернувся до Європейського суду з прав людини щодо компенсацій за трансфери двох легіонерів – Соломона в Тоттенхем та Тете в Галатасарай.
  • Transfermarkt оцінює 24-річного вінгера у 18 мільйонів євро.