Мудрик піде шляхом 17-го бомбардира в історії Реалу? В Англії знайшли приклад топгравця, що схожий на українця

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1020
1 голос
Мудрик піде шляхом 17-го бомбардира в історії Реалу? В Англії знайшли приклад топгравця, що схожий на українця
Михайло Мудрик. Фото: Getty Images
В Англії ще тліє надія на те, що український вінгер Челсі Михайло Мудрик зможе розкритися в АПЛ. Журналіст Метт Лоу пригадав шлях Гарета Бейла.

Популярне англійське видання The Telegraph стало на захист вінгера Михайла Мудрика, який поки не може знайти себе в команді Маурісіо Почеттіно.

Журналіст Метт Лоу вважає, що треба ще більше терпіння до таланту та пригадав шлях Гарета Бейла, як приклад подібної ситуації.

Колишній головний тренер Тоттенгему Гаррі Реднапп розповідав, що наставник Манчестер Юнайтед Сер Алекс Фергюсон радив йому не випускати Бейла на поле, бо той нібито приносив невдачу.Спеціаліст на це відповів наступне:

«Я думаю, що він стане найкращим гравцем. До мене доходили чутки, що я збирався віддати його в оренду – ніколи я б не віддав Гарета Бейла в оренду, це було б пострілом собі ж в ногу».

Ситуація Бейла змінилася коли він перейшов з позиції лівого захисника у групу атаки. Цікаво що в останньому домашньому матчі Челсі проти Лідса (3:2) в 1/8 фіналу Кубку Мудрик вийшов на позиції «десятки» і забив перший гол у 2024 році.

Лоу вважає, що не могли одночасно помилятися у здібностях Мудрика його екснаставник у Шахтарі Роберто Де Дзербі, який вважає, що той може отримати «Золотий м'яч», скаутська служба Брентфорда, Арсенал з Мікелем Артетою та Челсі.

«Через рік після початку кар'єри Мудрика на «Стемфорд Брідж» найбільша дилема Челсі зараз полягає в тому, як він отримає достатньо ігрового часу і терпіння».

Журналіст впевнений, що українцю необхідно давати більше ігрового часу.

«Це потрібно для того, щоб належним чином відновити свою впевненість і почати вчитися тактичної дисципліни, необхідній разом з його швидкістю і талантом, щоб утримувати місце в старті».

Лоу пояснив, чому не можна поспішати із висновками щодо Мудрика.

«Так само як Реднапп стверджує, що знав, що відпустити Бейла назавжди або віддати його в оренду означало б вистрілити собі й «шпорам» в ногу, так і в Челсі є відчуття, що вони можуть помилитися, якщо Мудрику дозволять піти в інше місце, навіть тимчасово, щоб розвиватися».

Журналіст підкреслив, що варт не забувати про «кейс Бейла».

«Ми ще не бачили жодних довгострокових доказів того, що Мудрик зможе повторити ренесанс Бейла, але Челсі не завадило б пам'ятати, як Реднапп був винагороджений за ігнорування Фергюсона».

  • Мудрик перейшов до Челсі із Шахтаря у січні минулого року за 70+30 мільйонів євро;
  • У 44 матчах футболіст відзначився п’ятьма голами та чотирма асистами;
  • Свій наступний матч лондонці проведуть 2 березня в гостях проти Брентфорда у 27-му турі АПЛ;
  • Бейл у вересні 2013 року перебрався з Тоттенхему до Реалу за 101 мільйон євро, де у 258 матчах відзначився 106 голами та 67 асистами, ставши 17-м найкращим бомбардиром в історії клубу.