Моурінью не заслужив: експівзахисник Челсі назвав ідеального тренера для Мудрика в лондонському клубі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
228
1 голос
Моурінью не заслужив: експівзахисник Челсі назвав ідеального тренера для Мудрика в лондонському клубі
Маурісіо Почеттіно і Михайло Мудрик, фото: Getty Images
Колишній півзахисник лондонського Челсі Еммануель Петі назвав коуча, який має очолити лондонців у разі відставки головного тренера Маурісіо Почеттіно.

Ексхавбек Челсі Емануель Петі поділився думкою про те, який фахівець має очолити синіх, якщо Михайла Мудрика і Ко покине головний тренер Маурісіо Почеттіно.

Експерт зазначив, якими якостями повинен володіти спеціаліст.

«Челсі потрібен тренер зі своїм баченням, таким, яким був Мікель Артета для Арсеналу. Але йому потрібно дати час, щоб реалізувати задумане. Я думаю про Хабі Алонсо, наприклад, я вражений його роботою в Німеччині, але є багато чудових менеджерів, які доступні».

При цьому Петі не віддає перевагу у даному виборі колишньому наставнику «пенсіонерів» Жозе Моурінью, який працював з командою з 2004 по 2007 рр., а також з 2013 по 2015 рр.

«Він може бути варіантом. Однак є нові тренери, які роблять чудові речі. Він був успішним тут, але ми знаємо, що навколо нього постійно відбувається драма. Не впевнений, що це те, що потрібно Челсі. Треба хтось спокійний, їм треба спадкоємність», – наводить слова Петі Metro з посиланням на Betway.

  • Зазначимо, що Почеттіно очолив Челсі на початку цього сезону. З командою він провів 33 матчі: 17 перемог, п'ять нічиїх та 11 поразок. Коуч має контракт із клубом до 30 червня 2025 року;
  • Челсі за підсумками 24 турів АПЛ посідає десяту сходинку у таблиці, маючи в активі 34 залікових пункти;
  • Моурінью у січні покинув посаду головного тренера Роми та нині знаходиться без роботи;
  • Алонсо має контракт із Баєром до 30 червня 2026 року. Його команда посідає першу сходинку у таблиці Бундесліги, маючи в активі 55 очок після 21 проведеного матчу;
  • Петі грав за Челсі із 2001 по 2004 рр. (76 матчів, три голи, сім асистів).