«‎Послідовники Шевченка»: у Зальцбурзі згадали Блохіна, Бєланова та Ярмоленка і виділили двох гравців Динамо

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
664
1 голос
«‎Послідовники Шевченка»: у Зальцбурзі згадали Блохіна, Бєланова та Ярмоленка і виділили двох гравців Динамо
Олександр Піхальонок. Фото: ФК Динамо (Київ)
Австрійські журналісти пророкують Зальцбургу нелегке протистояння з київським Динамо у фінальній кваліфікації Ліги чемпіонів, згадуючи про легенд біло-синіх й нинішніх лідерів команди Олександра Шовковського.

Журналісти з пресслужби Зальцбурга вже починають підігрівати інтерес до матчу фінальної кваліфікації Ліги чемпіонів проти київського Динамо.

На офіційному сайті «червоних биків» вже красується розлогий матеріал з потужним заголовком: «‎Послідовники Шевченка». У ньому наші колеги з Австрії згадали про всіх найвеличніших гравців біло-синіх за всю історію.

«Найбільшою клубною легендою, безумовно, є нинішній президент УАФ Андрій Шевченко. Нападник пройшов шлях від юнацького складу клубу до прориву в основу Динамо, а потім став відомим у Мілані та Челсі, вигравши «Золотий м'яч» у 2004 році. Але він не єдина ікона клубу, яка здобувала цю нагороду.

Ще був Ігор Бєланов (1986) та Олег Блохін (1975). Обидва грали в епоху, коли українці були постійними гравцями на найбільшій сцені Європи з революційним для того часу типом пресингового футболу».

Пригадали у Зальцбурзі й про попередніх суперників біло-синіх у цьогорічному розіграші ЛЧ.

«Олександр Шовковський привів свою команду до другого місця в минулому сезоні та потрапляння до другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Андрій Ярмоленко і Ко тоді розгромили белградський Партизан з рахунком 9:2 (загальним)! Потім українці зіграли внічию з Рейнджерс вдома та здобули пам'ятну перемогу в другому матчі-відповіді в Глазго з рахунком 2:0».

І, звісно, не обійшли австрійські журналісти увагою й нинішніх лідерів команди Олександра Шовковського.

«Вражає новий півзахисник Олександр Піхальонок. Найціннішим гравцем у складі є 22-річний нападник Владислав Ванат, ціна якого становить близько 10 мільйонів євро. Наразі він забив один гол і віддав дві результативні передачі в чотирьох матчах кваліфікації», – йдеться в матеріалі пресслужби Зальцбурга.

  • Перший поєдинок між киянами та «червоними биками» із Зальцбурга заплановано на 21 серпня. Гра пройде на формально домашньому полі біло-синіх.
  • Початок матчу о 22:00 за Києвом у польському місті Люблін.