Динамо відчує неприємне дежавю: визначилися два єдині потенційні суперники Шовковського і Ко у Лізі чемпіонів

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1964
2 голоси
Динамо відчує неприємне дежавю: визначилися два єдині потенційні суперники Шовковського і Ко у Лізі чемпіонів
Гравці Динамо. Фото: ФК Динамо (Київ)
Київське Динамо дізналося своїх двох потенційних суперників у другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів. Підопічні Олександра Шовковського стартують в турнірі у липні.

Динамо, як віцечемпіон України, стартуватиме в Лізі чемпіонів з другого раунду кваліфікації та проходитиме через шлях «представників ліг». Через цей шлях до основного турніру потраплять дві команди, яким потрібно буде пройти трьох суперників.

Кияни будуть сіяними у другому раунді кваліфікації. Натомість у третьому раунді (у разі виходу туди) Динамо буде не сіяним.

Жеребкування третього та плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпіонів відбуватиметься до визначення переможців попередніх раундів. Тому при жеребкуванні серед сіяних будуть пари з командами, що мають більший рейтинг.

Потенційні суперники Динамо у кваліфікації Ліги чемпіонів

Другий раунд (жеребкування 19 червня, матчі – 23-24 липня та 30-31 липня)

  • Сіяні: Фенербахче (Туреччина), Динамо (Україна);
  • Несіяні: Партизан (Сербія), Лугано (Швейцарія).

Цікаво, що проти Лугано Динамо грало в груповому етапі Ліги Європи сезону 2019/20. Тоді біло-сині несподівано двічі не змогли переграти цього суперника, розписавши дві нічиї (0:0, 1:1) і в підсумку не вийшли у плей-оф.

З Партизаном кияни грали чотири рази: у сезоні 1976/77 у першому колі Кубку європейських чемпіонів (3:0, 2:0) і в сезоні 2017/18 у групі Ліги Європи (3:2, 4:1).

Якщо Динамо пройде другий раунд кваліфікації Ліги чемпіонів, то потрапить мінімум до основної стадії Ліги конференцій. Команди, що програють у цьому раунді, потрапляють у третій раунд кваліфікації Ліги Європи.

Третій раунд (жеребкування 22 липня, матчі – 6-7 серпня та 13 серпня)

  • Сіяні: Рейнджерс (Шотландія), Славія (Чехія), Зальцбург (Австрія), Лілль (Франція);
  • Несіяні: переможець матчу Фенербахче, Юніон (Бельгія), переможець матчу Динамо, Твенте (Нідерланди).

Команди, що програють у цьому раунді, потраплять у плей-оф раунд кваліфікації Ліги Європи.

Плей-оф (жеребкування 5 серпня, матчі – 20-21 серпня та 27-28 серпня)

  • Сіяні: переможець матчу Рейнджерс, переможець матчу Славії;
  • Несіяні: переможець матчу Зальцбурга, переможець матчу Лілля.

Динамо може отримати статус сіяної команди у плей-оф раунді Ліги чемпіонів. Це трапиться за умов, якщо кияни потраплять у третьому раунді кваліфікації на Рейнджерс чи Славію та стануть переможцями протистояння.

Переможці раунду плей-оф відбору вийдуть у основний етап Ліги чемпіонів. Дві команди, що програють на цій стадії, опустяться у основний раунд Ліги Європи.