Луческу не може розлучитися з Динамо: Містер зробив відверту заяву, в якій розставив всі крапки

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1233
0 голосів
Луческу не може розлучитися з Динамо: Містер зробив відверту заяву, в якій розставив всі крапки
Мірча Луческу. Фото: Getty Images
Румунський 78-річний колишній головний тренер донецького Шахтаря та київського Динамо Мірча Луческу думає над тим, аби стати футбольним інвестором. Об’єктом його інвестицій може знову стати Динамо, на цей раз рідне – Бухарест.

Мірча Луческу після відставки з Динамо у листопаді минулого року не сидить без діла. Спеціаліст підтвердив, що розглядає можливість інвестицій у одноіменну команду з Бухареста разом з колишнім тенісистом Йоном Ціріаком. Нещодавньо сам Ціріак заявив, що спілкувався з Містером. 

«У нас була зустріч і ми це обговорювали. Подивимося, подумаємо. Ми дві людини, які надзвичайно поважають один одного і пов'язані стосунками щонайменше 55-60 років, відколи я почав за ним спостерігати, він за мною».

Луческу пояснив свою мотивацію займатися цією діяльністю.

«Нас обох цікавила еволюція румунського спорту. Ми знову намагаємося з'ясувати, чому... Талант той самий, нічого не вийшло. Ми створені для того, щоб займатися спортом», – наводить слова Луческу Orange Sport.

  • Зазначимо, що Луческу виступав з бухарестське Динамо на позиції вінгера ще у часи ігрової кар’єри з 1963 по 1965 рр., з 1967 по 1977 рр., а також у 1990 році;
  • Також вже у ролі тренера він очолював цей клуб з 1985 по 1990 рр. та виграв із ним три трофеї;
  • В Україні Містер був головним тренером Шахтаря з 2004 по 2016 рр. та здобув 22 титули. Динамо він прийняв у 2020 році та виграв три трофеї;
  • Цікаво, що Луческу заявляв у ЗМІ про свою готовність із нового сезону повернутися у тренерське крісло. Після цього коуча почали сватати у Рому та румунські клуби.