Громив Шахтар у дебютному сезоні ЛЧ: у легендарного тренера смертельна хвороба – залишилось жити не більше року

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
521
0 голосів
Громив Шахтар у дебютному сезоні ЛЧ: у легендарного тренера смертельна хвороба – залишилось жити не більше року
Свен-Йоран Ерікссон. Фото: Google
Один з найкращих тренерів Швеції всіх часів Свен-Йоран Ерікссон повідомив, що в нього діагностовано рак у термінальній стадії. Захворювання можна сповільнити, але не можна оперувати.

Колишній головний тренер римського Лаціо, Манчестер Сіті та національної збірної Англії Свен-Йоран Ерікссон розповів, що у нього виявлено неоперабельний рак підшлункової залози.

Саме через цю хворобу він у лютому 2023-го залишив посаду спортивного директора швецького Карлстада.

«Всі бачать, що в мене не дуже хороша хвороба. Так, це рак. Але я постараюся боротися якомога довше.

Розумію, що у кращому разі проживу рік, у гіршому – менше. Хоча в кращому, можливо, й довше. Лікарі не можуть бути впевнені на сто відсотків, вони не можуть призначити день».

Однак, незважаючи на страшний діагноз, 75-річний фахівець не втрачає жаги до життя й оптимізму.

«Краще не думати про це, треба обдурити мозок. Можна ходити навколо, весь час думаючи про це, сидіти вдома, виглядати жалюгідним та казати, що тобі так не пощастило. Але треба бачити позитивні моменти. Не можна себе ховати», – розповів Ерікссон радіостанції P1.

  • Одні з найкращих років Ерікссона припали на його римський період життя, коли він тренував Лаціо. Разом з бьянкочелесті швед вигравав Серію А (1999/2000) та Суперкубок УЄФА (1999). 
  • Саме «орли» Ерікссона розірвали донецький Шахтар в груповому турнірі Ліги чемпіонів у сезоні 2000/01 (5:1, 3:0, – прим. «СЕ»)
  • Окрім Лаціо, швед тренував італійські Рому, Фіорентину та Сампдорію, португальську Бенфіку, англійські Манчестер Сіті та Лесте, збірну Мексики та Англії і ще кілька маловідомих команд з Китаю.