Асистував Моурінью і очолював Карпати: тренер з досвідом роботи в УПЛ хоче попрацювати з Трубіним в Бенфіці

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
248
0 голосів
Асистував Моурінью і очолював Карпати: тренер з досвідом роботи в УПЛ хоче попрацювати з Трубіним в Бенфіці
Жозе Моуріньо та Жозе Мораїш. Фото: Getty Images
Колишній наставник Карпат Жозе Мораїш, який провів з десяток років у структурі лісабонської Бенфіки, заговорив про бажання очолити головну команду «орлів».

Португальський спеціаліст Жозе Мораїш, який у 2018 році провів три місяці у львівських Карпатах, оголосив про намір очолити головну команду лісабонської Бенфіки.

58-річний тренер вважає, що десять років у структурі «орлів» зробили його прив'язаним до клубу. Він також вірить, що зможе привести Бенфіку до більших висот у міжнародних змаганнях.

«Я можу легко ідентифікувати себе з Бенфікою, тому що я провів десять років у клубі і знаю, що таке протистояння зі Спортінгом, Порту. Я знаю, наскільки вимогливий такий клуб, як Бенфіка, які його члени і чого вони хочуть. Амбіції полягають у тому, щоб виграти не лише чемпіонат.

Амбіції ще й у тому, щоб повернути славу минулого, вийти в Лігу чемпіонів і виграти її. Клуб достатньо великий для цього, він був далекий від завоювання титулів такого рівня протягом багатьох років», – цитує заяву Мораїша на португальському телеканалі 11 сайт Mais Futebol.

  • Свій тренерський шлях Мораїш почав 1991 року в молодіжних командах Бенфіки, а у 1999-2001 році він очолював дубль «орлів».
  • У 2009-2014 роках спеціаліст був асистентом Жозе Моуріньо в Інтері, мадридському Реалі та Челсі.
  • 16 серпня–28 листопада 2018 року Мораїш був головним тренером львівських Карпат.
  • На чолі «левів» він виграв лише п'ять з 14-ти поєдинків, два з них – у Кубку України: проти ПФК Суми у третьому раунді (3:0) та у 1/8 фіналу проти Черкащини (1:0).
  • З літа 2022 року він очолює іранський Сепахан.
  • Нагадаємо, що чинним гравцем Бенфіки є Анатолій Трубін.
  • В активі українського воротаря вже 21 зустріч за «орлів» в усіх турнірах та 17 пропущених голів (дев’ять «сухих» матчів).