«Система тримає його за яйця»: Хацкевич розніс колишнього хавбека Барселони за мовчання про війну в Україні

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
222
0 голосів
 «Система тримає його за яйця»: Хацкевич розніс колишнього хавбека Барселони за мовчання про війну в Україні
Олександр Глєб. Фото: Google
Ексголовний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич принизив свого співвітчизника Олександра Глєба, який відкрито підтримує самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Олександр Хацкевич через репресії проти всіх, хто не підтримує президента-диктатора Білорусі Олександра Лукашенка, багато років живе поза межами своєї батьківщини. Фахівець відверто не розуміє позицію ексгравця Барселони та свого співвітчизника Олександра Глєба, який відкрито підтримує прибічника путіна і його політику.

«Якщо це усвідомлений вибір Глєба, то мені його дуже шкода. Можливо, це розплата за якісь його помилки, система тримає його за яйця (ймовірно, йдеться про ДТП зі смертельними наслідками, скоєне Глєбом - прим.). Людина всю свою кар'єру грала в європейських чемпіонатах, завжди могла виїхати за кордон.

Тому він людина системи сьогодні. Якщо така жовч летить з екранів, то мені дуже страшно за майбутнє покоління білорусів»,–  розповів Хацкевич в інтерв’ю білоруському порталу Сharter97.

  • Олександр Хацкевич тренував київське Динамо з другого червня 2017 року по 14 серпня 2019 року. 
  • На чолі біло-синіх білоруський фахівець здобув два Суперкубки України 2018 та 2019 років.
  • Хацкевич також працював тренером національної та молодіжної (U-18) збірних Білорусі, Вітебська, російського Ротора та кіпрського Карміотисса.
  • Фахівець знаходиться без роботи з осені 2022 року після того, як пішов з посади головного тренера кіпрського Карміотісса.
  • На чолі острівного клубу білорус пропрацював всього два місяці: шість матчів.
  • Олександр Глєб за час професійної кар'єри, у розквіті сил, захищав кольори німецьких Штутгарта та Вольфсбурга, іспанської Барселони, а також англійських Арсенала з Лондона та Бірмінгем Сіті.