«Його б одразу заарештували і посадили до в'язниці»: американський тренер став на захист Тимощука

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
290
0 голосів
«Його б одразу заарештували і посадили до в'язниці»: американський тренер став на захист Тимощука
Анатолій Тимощук. Фото: Google
Перший і поки єдиний американський тренер в українському футболі Денніс Люкенс розповів про стосунки із колишнім гравцем збірної України Анатолієм Тимощуком.

Американський тренер Денніс Люкенс в інтерв'ю для «УФ» розповів, як ставиться до того, що Анатолій Тимощук після початку повномасштабного вторгнення залишився працювати у росії:

«Тимощук і до війни був у росії, грав за Зеніт. У нього російська дружина і російські діти. Відносини між росією та Україною були хорошими до війни. Війна застала його там. Що він мав робити? Вийти на вулицю і протестувати проти путіна? Його б одразу заарештували і посадили до в'язниці.

Ми з ним товаришуємо, але не близько. Я спілкувався з ним кілька днів тому. Він опинився в дуже складній ситуації. Я бажаю йому тільки добра. Він сказав мені, що хоче виїхати з росії. Він застряг там ще до війни і не міг висловитися через страх бути заарештованим і засудженим до 15 років ув'язнення».

  • Анатолій Тимощук є рекордсменом збірної України за кількістю проведених матчів у футболці національної команди (144 поєдинки).
  • УАФ позбавила ексгравця Шахтаря всіх футбольних нагород та рекордів за його мовчання стосовно війни в Україні.
  • У структурі російського зеніту Анатолій Тимощук працює з 2017 року.
  • Денніс Люкенс розпочав свою кар’єру в Україні у 2011 році на посаді директора зі скаутингу в ФК Севастополь.
  • Пізніше фахівець очолив херсонський Кристал, а потім миколаївський Суднобудівник, ставши першим американським тренером в історії українського футболу.