«Це сильно вплинуло на Трубіна»: колишній скаут Шахтаря розкритикував тренера Бенфіки

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
845
0 голосів
«Це сильно вплинуло на Трубіна»: колишній скаут Шахтаря розкритикував тренера Бенфіки
Анатолій Трубін. Фото: Google
Екскерівник департаменту селекції донецького Шахтаря Жозе Боту прокоментував воротарську рокіровку у Бенфіці, де українець Анатолій Трубін заочно вижив з команди грека Одіссеаса Влаходімоса.

Жозе Боту поділився своєю думкою про те, що сталося на старті сезону з воротарями Бенфіки, тобто, чому боси та тренер «орлів» Рогер Шмідт зробили ставку на Анатолія Трубіна і фактично вигнали з клубу багаторічного стража воріт Одіссеаса Влаходімоса.

«Я думаю, що ситуація з Влаходімосом була дуже погано продумана тренером. Він розкритикував воротаря, який на це не заслужив, тому що він був дуже важливим гравцем у Бенфіці в останні роки.

Це була свого роду війна між гравцем і тренером. І створило тиск на воротарів, які боялися зробити помилку і піддатися публічній критиці від тренера».

І хоч Влаходімос та Трубін сперечалися між собою заочно, але ситуація довкола грека відобразилась і на українці, впевнений Боту,

«Це сильно вплинуло на Трубіна з точки зору очікувань. Це не вплинуло на нього особисто, морально, але вплинуло на його імідж і могло б закінчитися набагато гірше, якби він не був настільки сильний психологічно», – розповів Боту в інтерв'ю 777score.com.

Нагадаємо, що Бенфіка після 15-ти турів має в активі 36 очок та посідає другий щабель в турнірній таблиці португальської Прімейра ліги. Відставання від Спортінга складає одне очко. 

  • У наступному турі Бенфіка на виїзді зіграє проти Ауроки. Поєдинок заплановано на 6 січня 2024 року. Стартовий свисток прозвучить о 20:00 за київським часом.
  • Анатолій Трубін в поточному сезоні провів за Бенфіку 20 поєдинків в усіх офіційний турнірах: вісім матчів «на нуль».
  • Transfermarkt оцінює 22-річного українця в 25 мільйонів євро.
  • Жозе Боту працював у Шахтарі з літа 2018-го до кінця 2021 років.