Луческу відкрив секрет плідної роботи з бразильцями: фахівець згадав Фернандіньо, Тайсона, Вілліана та інших

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
266
0 голосів
Луческу відкрив секрет плідної роботи з бразильцями: фахівець згадав Фернандіньо, Тайсона, Вілліана та інших
Фернандіньо та Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо Мірча Луческу розповів про виховання молодих бразильців за часів своєї роботи у донецькому Шахтарі.

Мірча Луческу виховав у Шахтарі не одного молодого бразильця, який потім став зіркою світового рівня.

Румунський фахівець зізнався, що будує з футболістами дружні відносини, що й допомагає плідно з ними працювати. 

«Для мене гравці були друзями. У нас були абсолютно чудові стосунки. З усіма. Це наповнює моє життя, тому що вони пам'ятають проведений зі мною час».

Колишній тренер Шахтаря сказав, що йому приносить задоволення розуміння того факту, що він зміг допомогти юному гравцю.

«Розумні хлопці завжди всі відразу розуміють. При менi вони перейшли на інший рівень. Я їм дуже допомагав у 18-19 років. У цей період хлопчики більш замкнуті та сором'язливі. 

У кожному з них є частинка мого дару. Ми змогли виховати їх і навчити бути людьми. Це приносить мені найбільше задоволення».

Також наставник згадав кілька бразильців, які після роботи з ним стали зірками і вже у поважному, за футбольними мірками, віці продовжують демонструвати яскраву гру.

«Фернандіньо вже 37 років, а він все ще грає. Не хоче йти на пенсію. Він капітан в Атлетіко Паранаенсе і виступає на винятковому рівні. І не тільки він. Адріано 37 років, Вілліану 36. 

Той же Дуглас Коста. Тайсон - найкращий гравець ПАОКа. Усі вони в 17-18 років мали талант і шанс зрозуміти, що таке професійний футбол», — наводить слова Луческу Sport Total FM.

  • В Україні Мірча Луческу очолював київське Динамо та донецький Шахтар, але у столичному клубі не вдалося виховати жодної зірки з Бразилії.
  • На чолі обох українських грандів фахівець виграв 25 титулів: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.