Топклуб Румунії хоче підписати колишнього захисника Динамо: гравець може знову попрацювати з Луческу

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
413
0 голосів
Топклуб Румунії хоче підписати колишнього захисника Динамо: гравець може знову попрацювати з Луческу
Тудор Бєлуца. Фото: ФК Динамо Київ
Колишній центрбек Динамо Тудор Белуце може воз'зєднатися зі своїм булим наставником Мірчею Луческу в бухарестському Рапіді. Обох особистостей хоче бачити у своїх лавах керівництво клубу.

Частина колишньої румунської діаспори київського Динамо може воз'зєднатися у бухарестському Рапіді. Так, керівництво клубу висловлює інтерес до центрбека Фарула Тудора Белуце.

Втім, ексгравець Динамо стане не єдиним колишнім представником колективу зі столиці України, який може опинитися у Бухаресті. 

За повідомленням видання Fanatik, мажоритарний акціонер Рапіда Дан Шуку співав дифірамби колишньому наставнику команди Мірчі Луческу та зазначив, що його мета – запросити 78-річного спеціаліста на будь-яку посаду в клубі:

«Однією з головних цілей Рапіда у 2024 році був, є і залишиться Луческу. Ми надзвичайно цінуємо його. Він не тільки великий тренер, він перш за все великий футболіст, і його досвід був би абсолютно фантастичним для Рапіда.

Якщо хочете, це моя особиста мета – спробувати переконати пана Луческу приєднатися до нас у проекті Рапід у будь-якій формі, в якій він захоче. Ми ведемо переговори вже кілька місяців, близько 6 місяців, якщо я не помиляюся».

  • Белуце виступав у Динамо на правах оренди з англійського Брайтона в сезоні 2020/2021.
  • Втім, кар'єра 24-річного захисника, який також може зіграти на позиції опорника, у Києві не склалася. Він отримав лише дев'ять хвилин ігрового часу в трьох матчах біло-синіх.
  • Контракт Белуце з Фарулом чинний до літа 2024 року.
  • Луческу працював з Рапідом у 1997-1998 та 1999-2000 роках.
  • З командою він виграв чемпіонат, Кубок та Суперкубок Румунії.
  • Після звільнення з Динамо у листопаді 2023 року Луческу перебуває без роботи.
  • Рапід нині йде на четвертому місці в чемпіонаті Румунії, а сам клуб є триразовим чемпіоном та 13-кратним володарем Кубка країни.