Експерт порівняв Мудрика із Циганковим: спеціаліст назвав ідеальну команду для вінгера Челсі

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
2560
0 голосів
Експерт порівняв Мудрика із Циганковим: спеціаліст назвав ідеальну команду для вінгера Челсі
Михайло Мудрик. Фото: Getty Images
На думку Олександра Михайлюка, Михайлу Мудрику в Челсі може бракувати досвіду на клубному рівні, адже Віктор Циганков завдяки майже трьом сотням матчам на високому рівні легко адаптувався до гри Жирони.

Коментатор Setanta Sports Олександр Михайлюк у інтерв'ю сайту «Український футбол» прокоментував адаптацію Михайла Мудрика до англійського футболу.

Експерт порівняв вінгера Челсі з одним з лідерів Жирони Віктором Циганковим:

«Адаптацію провальною не назвеш, враховуючи те, наскільки швидким був стрибок Мудрика від молодіжки Шахтаря до Челсі. Взявши за приклад Циганкова, то в нас прийнято вважати, що він пересидів у Динамо, але за рахунок досвіду гри на найвищому рівні у Віктора з перших матчів вийшло стати своїм у новій команді». 

Як вважає Михайлюк, саме цього досвіду йому не вистачає:

«Мудрик основним у Шахтарі побув лише півроку і цього досвіду гри проти команд за лінією м'яча в УПЛ десь і не вистачає йому зараз в Челсі. Психологічно впоратися з таким стрибком досить складно плюс Челсі зараз далекий від ідеального свого стану».

Наостанок експерт назвав клуб, який пасував би вінгеру Челсі найкраще:

«На мою думку, Арсенал куди краще підійшов би Мудрику. Команда, яка зараз в топі та має успішний досвід по інтеграції молодих виконавців до реалій АПЛ. Мартінеллі декілька років ходив під основою і вже потім став гравцем основного складу». 

  • Більш-менш стабільний ігровий час у Шахтарі Мудрик почав отримувати з приходом Роберто Де Дзербі влітку 2021 року в віці 20 років.
  • Перехід вінгера до Челсі стався після 44-ох проведених поєдників за «гірників». У них він відзначився 12 голами і 17 асистами.
  • У стані синіх у Мудрика три голи та три асисти у 34 матчах.
  • У Циганкова ж на момент переходу до Жирони взимку 2023 року було 236 проведених матчів за Динамо, у яких він забив 94 голи та віддав 64 асисти.