Зоря наостанок розтрощила Брейдаблік: підсумкова турнірна таблиця українського клубу в Лізі конференцій

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
757
0 голосів
Зоря наостанок розтрощила Брейдаблік: підсумкова турнірна таблиця українського клубу в Лізі конференцій
Зоря двічі обіграла Брейдаблік. Фото: Google
Луганська Зоря провела свій останній поєдинок в цьогорічній європейській кампанії. Команда Юрія Коваля в польському Любліні перемогла ісландський Брейдаблік.

Представництво України в єврокубках сезону-2023/24 офіційно зменшилося до одного клубу. Передостанньою з наших команд свою європейську кампанію закінчила Зоря.

В останньому турі групового раунду Ліги конференцій луганці в номінально домашньому поєдинку, який пройшов у Польщі, зустрічалися з минулорічними чемпіонами ісландської першості.

Для того щоб відкрити рахунок, підопічним Юрія Коваля вистачило менше двох хвилин. Голкіпер Брейдабліка не кращим чином вибив м’яч, дозволивши Болю стати автором гольової передачі на Герреро. 

Панамський форвард обіграв захисника і пробив поміж ніг воротарю – 1:0. Згодом Зоря подвоїла свою перевагу. Простріл Чурка ударом у свої ворота замкнув Муміновіч – 3:0.

Голи матчу Зоря – Брейдаблік можна подивитися в нашому телеграм-каналі

Нашого третього голу довелося чекати ще менше. Мічін отримав пас від Мишньова і втік на побачення з голкіпером, з яким розібрався доволі невимушено – 3:0.

На 76-й хвилині Горбач забив свій третій гол в цій Лізі конференцій, оформивши найбільшу в клубній історії Зорі перемогу на європейській арені.

Зоря – Брейдаблік – 4:0.

Голи: Герреро, 2, Муміновіч, 11 (автогол), Мічін, 19, Горбач, 76.

14 грудня. Люблін. «Арена Люблін».

Таким чином, Зоря закінчила свої виступи в Лізі конференцій на третьому місці в групі В, набравши сім очок. Луганці двічі обіграли Брейдаблік і зіграли внічию з Гентом.

  • У боротьбі за перше місце в нашому квартеті сильнішими виявилися представники Маккабі з Тель-Авіву, які в заключному матчі обіграли Гент (3:1). 
  • Бельгійці отримали пряму путівку до 1/8 фіналу, у той час як на ізраїльтян чекає попередній раунд плей-оф. 
  • Україну в єврокубках надалі представлятиме лише одна команда – донецький Шахтар, який виступатиме в Лізі Європи. 
  • Жеребкування наступних стадій єврокубків відбудеться в понеділок, 18 грудня.