«Це не Шахтар моїх часів, який мав багатьох зірок»: Фонсека дав прогноз на матч проти Порту в ЛЧ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
535
0 голосів
«Це не Шахтар моїх часів, який мав багатьох зірок»: Фонсека дав прогноз на матч проти Порту в ЛЧ
Пауло Фонсека. Фото: Google
Колишній головний тренер донецького Шахтаря Пауло Фонсека поділився думками про матч шостого туру групового етапу ЛЧ між «гірниками» та Порту.

Пауло Фонсека, який зараз очолює французький Лілль, вважає фаворитом поєдинку між Порту та Шахтарем саме португальський колектив.

«Порту є безумовним фаворитом, але й Шахтар виглядає сильнішим, ніж перед першим матчем. Порту буде нелегко, нехай ніхто не очікує легкої прогулянки».

Фахівець заявив, що у його часи у складі «гірників» були зірки, але Маріно Пушич зумів сколихнути команду.

«Однак це не Шахтар моїх часів, який мав багатьох зірок. Тепер у його складі багато гравців із власної академії, але також із великою вартістю. 

Прихід нового тренера Марино Пушича дав команді поштовх, і не варто забувати, що вони вже перемогли Барселону».

Португалець відмітив, що Шахтар буде битися за плей-оф, як Україна воює з росією за своє існування.

«Лише завдяки великим зусиллям Порту зможе подолати цю перешкоду. І ще - є фактор, який також потрібно взяти до уваги. Він пов'язаний із тим, що українська команда не просто розглядає цей матч у спортивному плані, а скоріше, як боротьбу в ім'я країни, яку росія продовжує щоденно знищувати», — цитує Фонсеку портал SAPO Desporto.

  • Матч Порту – Шахтар буде зіграно сьогодні, 13 грудня, о 22:00 за київським часом. 
  • Перед вирішальним поєдинком українська та португальська команди мають однакову кількість очок – по дев'ять, але «дракони» випереджають донеччан за додатковими показниками (3:1 перемога в першій грі).
  • Для виходу до 1/8 фіналу ЛЧ Шахтарю потрібно тільки перемагати свого суперника.
  • Пауло Фонсека працював з Шахтарем з 2016 по 2019 роки. Наразі, цей фахівець – останній тренер, який виводив «гірників» до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.