«У гравця багато що виходить в клубі»: відомий експерт порадив Реброву футболіста в збірну України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
290
0 голосів
«У гравця багато що виходить в клубі»: відомий експерт порадив Реброву футболіста в збірну України
Віктор Коваленко. Фото: ФК Емполі
Спортивний журналіст Юрій Шевченко оцінив шанси українського 27-річного півзахисника Емполі Віктора Коваленка повернутися до національної збірної.

Відомий журналіст Юрій Шевченко в інтерв’ю сайту «Український футбол» висловився про шанси хавбека Емполі повернутися до збірної України на фоні його останніх успіхів на клубному рівні.

Експерт розповів, що думає вдалий відрізок Коваленка у Серії А.

«Коваленко має результативні дії в трьох матчах поспіль (один з м’ячів зарахували як автогол, – прим. sport-express.ua), але у всіх цих матчах вийшов на заміну і зіграв загалом менш як 90 хвилин. Судячи з усього, він поки не готовий грати більше».

Попри це, Шевченко відзначив, чим саме досвідчений хавбек сьогодні може допомогти команді Сергія Реброва.

«Збірній він не завадив би, хоча б через виключно психологічний момент – у гравця багато що виходить в клубі, він у хорошому настрої, гра йде. Часто це компенсує якісь технічні недоліки чи брак ігрового часу».

Журналіст вірить, що шлях до головної команди для Коваленка ще не закритий.

«Якщо Коваленко гратиме за Емполі більше, то має отримати можливість у збірній. Якщо не в основі, то хоча б як варіант для зміни. Те саме з Євро – чим більше хвилин за Емполі (навіть не з такою божевільною ефективністю, як в останніх матчах), тим більші шанси», – сказав Шевченко.

  • Зазначимо, що Коваленко перейшов до Емполі на почату цього сезону з Аталанти на правах річної оренди;
  • Його угода із «богинею» чинна до 30 червня 2025 року;
  • В цій кампанії футболіст провів за команду сім поєдинків, у яких забив один гол та віддав одну результативну передачу;
  • У складі збірної Коваленко провів 33 матчі, у яких зробив один асист. Востаннє викликався до лав синьо-жовтих у листопаді 2021 року;
  • Синьо-жовті  мають шанси в червні поїхати на Євро-2024 до Німеччини, якщо пройдуть горнило плей-оф навесні наступного року.