Розгром МЮ, поразка Арсенала, нічия Реала: Забарний, Зінченко та Лунін дізналися свої оцінки

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
398
0 голосів
Розгром МЮ, поразка Арсенала, нічия Реала: Забарний, Зінченко та Лунін дізналися свої оцінки
Олександр Зінченко «пихає» Кайю Гаверцу. Фото: Google
Напередодні, в суботу, 9 грудня, в Англії та Іспанії відбулися чергові тури внутрішніх чемпіонатів. Не обійшлося в іграх АПЛ та Ла Ліги і без участі українців.

Найгучнішою сенсацію суботи в англійській Прем'єр-лізі стала розгромна перемога Борнмута, який на виїзді, на полі легендарного «Олд Траффорд», закатав в те таки поле місцевий Манчестер Юнайтед (3:0). 

Центральний захисник «вишень» Ілля Забарний вже традиційно відіграв увесь матч своєї команди з першої до останньої хвилини.

За гру проти «червоних дияволів» ексдинамівець дістав від Sofascore оцінку в 7,5 бала. Це – вище за середній показник (7,23) з поміж всіх гравців команди Андоні Іраоли.

  • Після перемоги у Манчестері в активі Борнмута є 19 очок. Команда Андоні Іраоли наразі посідає 13-ту сходинку у турнірній таблиці АПЛ. 
  • В наступному турі Борнмут прийматиме Лутон. Матч відбудеться 16 грудня. Стартовий свисток прозвучить о 17:00.
  • Ілля Забарний в поточному сезоні провів за Борнмут 18 поєдинків в усіх офіційних турнірах: без результативних дій.
  • Transfermarkt оцінює 21-річного українського центрального захисника в 20 мільйонів євро.

Доволі сенсаційно не дорахувався очок в 16-му турі АПЛ один з лідерів першості лондонський Арсенал. «Каноніри» зі щитом повертаються з Бірмінгема, де програли місцевій Астон Віллі (0:1).

Український лівий бек команди Мікеля Артети Олександр Зінченко на «Вілла парк» відіграв майже увесь матч, був замінений на 94 хвилині, і отримав від статистичного порталу Sofascore оцінку в 7,3 бала. Такий бал є другим найкращим з-поміж всіх гравців Арсенала.

Кращу оцінку за Зінченка отримав лише його партнер по захисту, бразилець Габріел  7,4

▶️ Відео голу в поєдинку Астон Вілла – Арсенал дивіться за ПОСИЛАННЯМ

  • Після фіаско на «Вілла Парку» Арсенал, як і раніше, має в активі 36 очок. «Каноніри» нині посідають другий щабель, відстаючи від Ліверпуля на один бал.
  • В наступному турі команда Мікеля Артети вдома прийматиме Брайтон. Поєдинок заплановано на 17 грудня. Початок гри о 16:00.
  • Олександр Зінченко в поточному сезоні зіграв за Арсенал в 21-му поєдинку в усіх офіційних турнірах: один гол, одна результативна передача.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного українця в 42 мільйони євро.

В іспанській Ла Лізі теж не обійшлося без несподіваних результатів, одним з яких стала нічия Реала у виїздній гри проти Бетіса (1:1).

На останньому рубежі мадридців попри купу розмов і чуток довкола Кепи Аррісабали, знову з перших хвилин грав український воротар Андрій Лунін, який хоч і не зміг втримати ворота на замку, але відзначився яскравим сейвом.

Від аналітиків Sofascore наш співвітчизник за гру в Севільї отримав високі 7,8 бала – другий показник в Реалі.

Вищий за Луніна бал лише в автора єдиного гола Реала англійця Джуда Беллінгема – 8,8.

▶️ Відео всіх голів у грі Бетіс – Реал та сейву Андрія Луніна дивіться за ПОСИЛАННЯМ

  • Після нічиєї з Бетісом Реал продовжує перебувати на першому щаблі в турнірній таблиці іспанської Ла Ліги. В активі «вершкових» 39 очок. Жирона відстає на один бал, але має гру в запасі.
  • В наступному турі Реал вдома прийматиме Вільярреал. Поєдинок заплановано на 17 грудня. Початок гри на «Сантьяго Барнабеу» о 22:00. 
  • Андрій Лунін в поточному сезоні зіграв за Реал у восьми поєдинках: п’ять пропущених голів, чотири матчі «на нуль».
  • Transfermarkt оцінює 24-річного українця в п’ять мільйонів євро.