Луческу дав цінну пораду синові легенди: ЗМІ відреагували на слова екстренера Динамо

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
264
0 голосів
 Луческу дав цінну пораду синові легенди: ЗМІ відреагували на слова екстренера Динамо
Яніс Хаджи. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо та донецького Шахтаря Мірча Луческу дав пораду лідеру збірної Румунії Янісу Хаджи щодо подальшої кар’єри та почув реакцію шотландських журналістів.

Атакувальний півзахисник національної команди Румунії Яніс Хаджи, який є сином легендарного Георге Хаджи, виступає в оренді за іспанський Алавес, а права на нього належать шотландському Рейнджерс.

Мірча Луческу вважає, що хавбеку потрібно залишитися в Іспанії і там демонструвати свій потенціал, адже місцевий футбол йому більше підходить, ніж шотландський.

«Він пройшов через шотландський чемпіонат і знає, що це означає. Він дуже жорсткий, агресивний хлопець. Моя думка - залишатися в Іспанії, боротися за те, щоб грати там, тому що це інший вид футболу, технічний, абсолютно відмінний від шотландського», – цитує фахівця Digisport.

Шотландські журналісти з сайту Rangersnewshub відреагували на слова Луческу та виокремили важливість Хаджи-молодшого для збірної Румунії у відборі до Євро-2024.

«Вплив плеймейкера на збірну Румунії не залишився поза увагою. Яніс Хаджи зіграв важливу роль у кваліфікації Румунії на чемпіонат Європи: у листопаді він забив гол у ворота Ізраїлю, що дало змогу його збірній вийти на фінальний турнір у Німеччині».

Наші іноземні колеги вважають, що Яніс може прислухатися до поради екснаставника українських грандів.

«У той час як над його майбутнім висить невизначеність, Мірча Луческу, знакова постать у румунському футболі, дає пораду Хаджи-молодшому залишитися на постійній основі в Іспанії, де стиль гри йому більше підходить. Слова Мірчі Луческу можуть мати велике значення в рішенні талановитого футболіста щодо його майбутнього».

  • Нагадаємо, що Георге Хаджи визнаний найкращим футболістом Румунії XX століття та є членом списку ФІФА 100.
  • Оренда його сина з Алавесом розрахована до кінця червня наступного року. Контракт румуна з Рейнджерс дійсний до 31 травня 2026 року.
  • Transfermarkt оцінює гравця у чотири мільйони євро.
  • За іспанську команду Яніс провів у всіх турнірах 13 матчів, забив два голи та віддав одну результативну передачу.
  • На рахунку півзахисника 30 поєдинків та чотири точних удари у футболці національної збірної.