«Ці поєдинки викликають у мене оптимізм»: тренер жіночої збірної України – про результати Ліги націй

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
448
0 голосів
«Ці поєдинки викликають у мене оптимізм»: тренер жіночої збірної України – про результати Ліги націй
Володимир Пятенко. Фото: Google
Жіноча збірна України з футболу завершила виступи у першому в історії розіграші Ліги націй. Головний тренер команди Володимир Пятенко прокоментував результати своєї команди.

5 грудня жіноча збірна України мінімально перемогла Сербію (1:0) у поєдинку шостого туру Ліги націй УЄФА. Єдиний гол забила Вікторія Гірин на 54-й хвилині зустрічі.

Українки в групі посіли третє місце (шість очок) і випередила в групі аутсайдера Грецію.

Головний тренер команди Володимир Пятенко прокоментував результати збірної у Лізі націй:

«Будь-яка збірна ставить перед собою максимальні цілі. Хотілося б боротися за вихід у Лігу А через стикові матчі. Загалом за підсумками жеребкування отримали найсильнішу групу. Так, ставимо максимальні цілі, виходимо на кожну гру перемагати.

Десь трішки не вистачило, але ми абсолютно жодного матчу з цих шести не провалили, грали на перемогу. Цей розіграш Ліги націй ми пройшли гідно, і ці поєдинки викликають оптимізм у мене, як у тренера. А далі – другий раунд у Лізі націй, де буде боротьба за вихід на чемпіонат Європи, і з усіх ліг – є шанс вийти на Євро», – заявив наставник у коментарі для Суспільне Спорт.

Зазначимо, що Україна зіграє у плей-оф з представниками Ліги С (Латвією, Чорногорією чи Болгарією) за збереження прописки у другому дивізіоні турніру. Матчі відбудуться у лютому 2024 року.