Футболіст став найкращим спортсменом 2023 року: розкрито ім’я переможця номінації

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
426
0 голосів
Футболіст став найкращим спортсменом 2023 року: розкрито ім’я переможця номінації
Ліонель Мессі. Фото: Getty Images
Видання TIME визнало 36-річного аргентинського нападника Інтер (Маямі) Ліонеля Мессі найкращим спортсменом 2023 року. Футболіст отримав визнання за свої командні та особисті звитяги.

Нападника Інтер (Маямі) Ліонеля Мессі було визнано найкращим спортсменом 2023 року за версією видання TIME.

  • У минулому сезоні Мессі виступав за ПСЖ, у складі якого провів 41 матч (21 гол, 20 асистів) та виграв чемпіонат і Суперкубок Франції.
  • Влітку легендарний гравець перебрався до Інтера. Там він відіграв 14 зустрічей (11 голів, п’ять результативних передач) та здобув Кубок ліг.
  • У календарному році Мессі провів 15 поєдинків за свою національну збірну (15 голів, чотири асисти), а наприкінці минулого виграв із нею перший для себе ЧС-2022, ставши найкращим гравцем турніру із сьома голами та трьома асистами у семи матчах.
  • Також футболіст був увосьме відзначений найпрестижнішою індивідуальною нагородою у світі футболу – «Золотим м’ячем».

Як пишуть журналісти видання TIME, приїзд Мессі до США викликав неймовірний ажіотаж.

Відвідуваність домашніх матчів Інтер підскочила на 40%, що стало найбільшим сплеском у лізі. Аналіз Miami Herald показав, що Inter Miami став першою командою MLS, матчі якої в середньому відвідували понад 30 000 уболівальників.

За даними аналітичної компанії Antenna, в день дебюту Мессі за Інтер в Apple додалося близько 110 000 підписок у США за послуги MLS Season Pass, що, за даними аналітичної компанії Antenna, є найбільшим одноденним стрибком і на 1700% більше, ніж попередній.